top of page

5x Gezondere bakselsHet liefst zouden wij elke dag een taart of cake bakken, maar dan zouden we de rest van de dag in de sportschool moeten zitten. Daarom bakken Rosa en ik ook lekkere en gezondere cakes en taarten. In sommige recepten komt geen suiker aan te pas, maar bijvoorbeeld honing als vervanger. Wij hebben 5x heerlijke en gezonde baksels voor jullie uitgekozen. Om te beginnen met een kwarktaart met sinaasappel en perzik, gevolgd door quinoa cups met pure chocolade. Het recept van de gezonde bananenbars is ook een leuk recept om te maken, en de bars kun je ook goed als tussendoortje eten op je werk. Tijdens mijn stageperiode nam ik bijna elke dag een bar mee.


Deze kwarktaart ziet er niet alleen vrolijk uit, maar hij is ook nog ontzettend lekker. De bodem wordt onder andere gemaakt van havermout en de vulling van kwark. Hierdoor zou je heel goed een stukje kwarktaart als ontbijt kunnen eten. Misschien denk je 'ik ga toch geen taart als ontbijt eten', maar er zit eigenlijk hetzelfde in als een bakje kwark met Cruslie. Klik hier voor het recept.


Als je niet veel tijd hebt en toch iets lekkers wilt bakken, wat ook nog eens gezond is dan is dit recept een aanrader. Deze quinoa cups maak je in een cupcake vorm. Door de quinoa gaat ook een beetje pindakaas, wat dit hapje net een gezonde Snicker maakt. Klik hier voor het recept.


Een gezond brood wat je eigenlijk heel goed als tussendoortje kunt eten. Meer een beetje pindakaas op een plakje of beleg hem met een plakje haas. Dit is een notenbrood wat je heel gemakkelijk kunt bakken. Door alle noten die in het brood gaan zitten er ook genoeg vitamines in dit brood. Een gezond en makkelijk brood baken doe je zo, klik hier.


Hoe vaak ik dit recept heb gemaakt, is al niet meer op één hand te tellen. Ik vind deze gezonde bananenbars mega lekker. Ze zijn knapperig van buiten en een beetje zacht van binnen. Waar de bananenbars zoet van worden, zijn de dadels. Hierdoor krijgen de bars ook een lekkere smeuïge structuur. Wat mij betreft is dit recept een ideaal recept want je kunt maken als je een tussendoortje mee wilt naar je werk. Toen ik stage liep, nam ik dagelijks een heerlijke bananenbar mee. Klik hier voor het recept.


Wij kunnen niet genoeg krijgen van deze lekkere chocoladecake. Hij is smeuïge, smaakt goed naar chocolade en is ook nog eens gezond. De meeste chocolade taarten en cakes bevatten veel suiker, maar deze chocolade cake niet. Je kunt nu toch genieten van een heerlijke chocolade cake zonder dat je je gelijk schuldig hoeft te voelen, althans dat heb ik (Val). Klik hier voor het recept.


Als je op zoek bent naar een lekker en gezond bakrecept dan heb je hierboven al genoeg recepten om uit te kiezen. Staat jouw recept er niet tussen? Kijk dan tussen al onze bakrecepten.

Comments


bottom of page