top of page

Quinoa pindakaas cups


Pindakaas cups met chocolade
Quinoa pindakaas cups

Op zoek naar een gezonde snack met pindakaas en chocolade? Maak dan deze quinoa pindakaas cups. Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig en het is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken. Deze quinoa pindakaas cups hoeven ook niet in de oven maar moeten ongeveer 2,5 uur opstijven in de koelkast. Het makkelijke is dat je dit gezonde quinoa tussendoortje met chocolade ook in de vriezer kunt bewaren. Laat de quinoa cup een beetje ontdooien en genieten maar.


Heb jij geen gepofte quinoa in huis? Je kunt het zelf heel gemakkelijk maken. Lees verder hoe je gepofte quinoa kunt maken.

Zet een pan op het vuur en wacht totdat deze pan goed heet is. Als je pan dit namelijk niet is zal de quinoa snel verbranden. Je kunt eventueel een klein beetje olie gebruiken om de quinoa in de poffen, dit maakt het alleen wat minder gezond. Rooster de quinoa ongeveer 5 minuten en blijf goed roeren zodat het niet verbrandt. Wanneer de quinoa begint te poffen, blijf je nog even goed roeren zodat alle quinoa gepoft is. Super makkelijk toch?


Door een beetje pindakaas te gebruiken in dit recept krijg je die heerlijke noot smaak wat erg lekker is in combinatie met de chocolade. Ik gebruikte mijn favoriete pindakaas van de pindakaaswinkel. Sinds ik deze pindakaas heb gebruikt wil ik niks anders meer! Dit gezonde tussendoortje hebben wij nu al een aantal keer gemaakt, en wat zijn we er weg van. Maak snel deze quinoa pindakaas tussendoortjes.


Heb jij deze quinoa pindakaas cups gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie.


Wat heb je nodig voor ongeveer 10 stuks:

70 gram gepofte quinoa (lees hierboven hoe je zelf quinoa kunt poffen)

125 gram pindakaas van de pindakaaswinkel

15 gram kokosolie

50 gram maple syrup

1 theelepel kaneel

Mespuntje zout

180 gram pure chocolade


Benodigdheden: Cupcake vorm

Cupcake papiertjes


Doe de gepofte quinoa in een kom. Gepofte quinoa kun je heel gemakkelijk zelf maken, hoe je dit doet lees je aan het begin van dit recept. Doe in een andere kom de pindakaas, kokosolie, maple syrup en kaneel en verwarm dit au bain-marie. Roer goed door tot het helemaal gemengd is en een stroperige substantie is geworden. Haal de kom van de pan en roer de quinoa erdoor met een snufje zout.


Verdeel de cupcake papiertjes over de vorm en verdeel het quinoa mengsel over de cupcake papiertjes en druk goed aan met de achterkant van een lepel.


Smelt de pure chocolade ook au bain-marie en verdeel dit daarna over de quinoa. Zet dit minimaal 2,5 uur in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven. Bewaar deze quinoa pindakaas cups in de afgesloten bak in de koelkast of in de vriezer.


Valenrosa-1.png
bottom of page