top of page

Feta rolletjes


Feta rolletjes

Met een lekker hapje voor bij de borrel kun je ons bijna niet gelukkiger maken. Zo ook met deze feta rolletjes. Eigenlijk zijn deze rolletjes van feta en honing erg makkelijk om te maken. Je hebt voor dit recept ook niet veel ingrediënten nodig. Het filodeeg kun je kopen bij de supermarkt, het ligt bij de Albert Heijn bijvoorbeeld in de vriezer bij het bladerdeeg.

Knapperig, zoet en toch pittig. Dat proef je allemaal wanneer je een hapje neemt van deze feta rolletjes. Het is het lekkerste om deze rolletjes gelijk te eten wanneer ze uit de oven komen. Dat is eigenlijk nog zo met een loempia die net uit het vet komt. Serveer een klein sausje bij de feta rolletjes om ze in te dopen. Een tip van ons, maak de rolletjes niet te groot. Dan is het namelijk een hele hap om er één weg te werken. Kleine feta rolletjes staan leuker, en eten gemakkelijker.

Heb jij deze feta rolletjes gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie.

Wat heb je nodig:

400 gram feta

Honing

5 takjes verse tijm

10 vellen filodeeg

Chilivlokken

Zonnebloemolie

Doe de feta in een kom en verkruimel. Voeg hier 2 eetlepels honing, de verse blaadjes tijm en peper en zout aan toe en roer goed door.


Neem één vel filodeeg, smeer deze helemaal in met zonnebloemolie en leg nog een vel bovenop. Halveer vervolgens, of snijd in 3en (het ligt een beetje aan het formaat van de filodeeg vellen en hoe groot je de rolletjes zelf wilt hebben). Verdeel een beetje feta bovenaan en rol op, vouw de binnenkant wel naar binnen anders loopt de feta eruit. Besmeer de rolletjes daarna nog met zonnebloemolie zodat ze extra knapperig worden. Herhaal dit proces totdat het filodeeg en de feta op zijn. Verwarm de oven naar 220 graden hete lucht en bak de feta rolletjes voor ongeveer 12 a 15 minuten.

Meng in een bakje 2 eetlepels honing met 1 theelepel chilivlokken. Serveer dit bij de rolletjes om in te dippen.

Valenrosa-1.png
bottom of page