top of page

Zaden en pittenbrood


Notenbrood recept
Notenbrood

In eerste instantie zal je misschien denken… een brood van alleen zaden en pitten? Mweh. Toen ik het voor het eerst proefde was ik bij mijn moeder en ik vond het echt zo lekker, dat ik het moest proberen. Het pakte weer zo goed uit dat ik het met jullie wilde delen. Iedereen in huis vond het lekker. Gewoon tussendoor even een dun plakje met wat karamel bijvoorbeeld, heerlijk!


Ik wil toch ook lekker iets meer brood gaan bakken, en dan niet allemaal van dit soort aparte broden maar ook echte lekkere luchtige broden. Ik vind het heel leuk om te experimenteren en het proces van brood bakken vind ik ook heel interessant. Kneden en rijzen of een mooi vormpje maken in je brood en dat je huis dan helemaal naar brood gaat ruiken als je hem uit de oven haalt.Dit brood is daarentegen heel makkelijk en snel klaar. Het moet even in de oven, maar al dat kneden en rijzen kan je lekker over slaan. Gewoon bij elkaar knikkeren, even doorroeren, in een vorm, even wachten en aanvallen. Super eenvoudig.


Recept om een zaden en pittenbrood te maken
Żaden en pittenbrood

Heb jij dit heerlijke zaden en pittenbrood gemaakt? Maak een foto en tag ons op social media @valenrosasrecepten wij zijn benieuwd wat jullie ervan vinden.


Wat heb je nodig voor één brood:

145 gram zonnebloempitten

70 gram pompoenpitten

40 gram psyllium husk

40 gram hennepzaad

53 gram chia zaad

50 gram gebroken lijnzaad

2 theelepels witte sesamzaadjes

60 gram gehakte amandelen

2 theelepels kokosbloesemsuiker

1 theelepel zout

60 ml olijfolie

375 ml gekookt water


Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.


Vet een bak of broodvorm in met een klein beetje olijfolie of bakspray. Voeg alles behalve het water in een kom en meng goed door met een lepel, zorg ervoor dat alles gelijkmatig is verdeeld. Voeg het gekookte water toe en mix goed door elkaar. Je zou moeten zien dat het psyllium en de chia de mix al heel snel verdikken.


Voeg het mengsel toe aan je broodvorm en klop het tot een stevige rechthoek. Bak een uur en laat dan 1 tot 2 uur volledig afkoelen. Geniet van een heerlijk gezond zaden en pittenbrood.


Als je het wilt bewaren kan je het brood het beste inpakken met aluminiumfolie of vershoudfolie en bewaar op een koele plek in de keuken. Je kan het brood ongeveer 5 dagen bewaren.Notenbrood maken gezond
Notenbrood recept

bottom of page