top of page

Gezonde bananenbars


Recept om een gezonde snack met banaan te maken
Gezonde bananenbars recept

Nu alle feestdagen weer voorbij zijn en we een aantal dagen heel veel maar ook lekker gegeten hebben is het tijd om weer een beetje op de lijn te letten. Rosa is gek op banaan en ik moet zeggen ik ben er zelf ook niet vies van, daarom heb ik het receptje voor deze heerlijke gezonde bananenbars bedacht. Dit recept is heel gemakkelijk om te maken en je hebt dan ook niet veel ingrediënten nodig. Binnen nog geen 10 minuten staan de bananenbars in de oven. Je kunt zelf ook een beetje spelen met de ingrediënten die in dit recept gaan, wij hebben bijvoorbeeld dadels gebruikt maar je zou ook rozijnen of noten kunnen gebruiken als vervanger of doe het extra in het beslag.Deze gezonde bananenbars kun je ook heel goed als ontbijt nemen, ik zou ze dan alleen niet te klein snijden. Rosa heeft van de grote bananenbars weer kleine gesneden zodat ze af en toe een lekker healthy tussendoortje kan nemen. Als je dus op zoek bent naar een recept voor een gezond tussendoortje dan zijn deze gezonde bananenbars een aanrader.


Recept voor healthy bananenbars
Healthy bananenbars

Gezond tussendoortje maken zonder suiker? Zoek dan niet verder en maak deze gezonde bananenbars. Dit recept is trouwens ook nog helemaal vegan! Voor dit recept heb je een bakblik nodig of een cakevorm, en de grootte hiervan hangt af van de dikte van de bars die je wilt. Ik had wat dikkere bars gemaakt, en deze moesten bij mij dan ook wel 25 minuten in de oven. Heb je nou geen kleiner bakblik of cakevorm dan kun je heel gemakkelijk een dam bouwen. Zie de foto in het recept hoe ik dat heb gedaan. Dit kun je overigens goed doen bij een dikker beslag anders loopt het alsnog langs de randjes. Dit beslag voor de bananenbars is vrij dik door de banaan en de havermout dus bij dit recept is het geen probleem.


Recept voor gezonde tussendoortjes, binnenkort meer. Heb jij deze gezonde bananenbars gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie. Wij zullen jouw foto ook delen in onze story.Bereiding:

10 minuten maken + 25 minuten in de oven


Wat heb je nodig voor 10 bars:

3 rijpe bananen

3 dadels

200 gram havermout klein

1 theelepel kaneel

2 theelepels water


Benodigdheden:

Bakblik of andere cakevorm


Verwarm de oven voor op 200 graden en prak de bananen met een vork in een kom. Snijd de dadels in stukjes en doe dit samen in de kom bij de geprakte bananen met de havermout. Voeg daarna nog wat kaneel naar smaak en het water toe en prakken maar.Bekleed het bakblik met bakpapier, als je alleen een groot bakblik hebt kun je deze truc gebruiken, zie de foto hieronder. Je maakt eigenlijk met aluminiumfolie een dam zodat je een kleiner vorm krijgt voor de bananenbarRecept om gezonde bananenbars te maken
Healthy bananenbars recept


Doe het mengsel in de met bakpapier beklede vorm en strijk glad. Bak de bananenbars voor 20 á 25 in de oven. Laat een beetje afkoelen en snijd het dan in bars.


Tip: Je kunt de bananenbars een aantal dagen bewaren in een afgesloten bakje.


Recept om gezonde bananenrepen te maken met dadels
Gezonde bananenrepen


Valenrosa-1.png
bottom of page