top of page

5x Makkelijke maaltijden uit de oven
Er is weer een nieuwe week aangebroken dus tijd voor wat inspiratie. Begin deze week bijvoorbeeld met een lekkere aardappelgratin uit de oven. Gevolgd door gepofte Mexicaanse zoete aardappels uit de oven of Gado Gado uit de oven. Deze 5 gerechten zijn allemaal gerechten die gemakkelijk te maken zijn. Wat er deze week centraal staat is 'de oven'. Alle 5 de recepten worden namelijk in de oven gegaard. Hierdoor heb je tijd om tussendoor nog wat andere dingen te doen. Je zou dit menu ook heel goed als een weekmenu kunnen gebruiken.


1. Aardappelgratin uit de oven met Parmezaanse kaas

Begin de week met een aardappelgratin uit de oven. Deze schotel is heerlijk en makkelijk om te maken. Maak er nog een stukje vlees of vis bij klaar en wat groente of een lekkere frisse salade. Als je dol bent op kaas kunt je nog een lekker stukje kaas door de aardappels roeren zodat deze meesmelt in de oven. Klik hier.


2. Ovenschotel met groente en kabeljauw

Dit recept is een echte vitaminebom en super makkelijk om te maken. Doe alle groente in de ovenschaal en gaar voor een tijdje in de oven. Leg daarna de vis op de groente in de schaal en zet nog even in de oven zodat ze vis kan garen. Als je op zoek bent naar een gezonde maaltijd dan is het recept van deze ovenschotel met groente en vis een aanrader. Klik hier.


3. Gezondere pizza met pesto, buratta en groene asperges

Een pizza breekt zo lekker de week vind ik altijd. Nu is een pizza niet het aller gezondst dus vandaar dat wij vaak een pizza maken met de pizzabodems van Magioni. Deze bodems bestaan voornamelijk uit groente waardoor je door de weeks ook prima een pizza kunt eten. Op deze pizza gaat dus geen tomatensaus maar pesto, want dit een goede combinatie met de groene asperges. Klik hier.


4. Gepofte Mexicaanse zoete aardappels uit de oven

We gaan op de Mexicaanse tour door deze gevulde zoete aardappels uit de oven. Vul de aardappels met kip, bonen en mais. Top de gevulde zoete aardappels af met wat room en voor de pittige eters met chili. Klik hier.


5. Gado Gado uit de oven

Ik vind dit een ideaal recept en toch ook een beetje comfort food. Dit recept is makkelijk om te maken en erg lekker. Serveer er wat satésaus bij en wat kroepoek. Sluit je week werkweek af met deze heerlijke maaltijd. Klik hier.

Valenrosa-1.png
bottom of page