top of page

Ovenschotel met groente en kabeljauw


Ovenschotel met groente en kabeljauw
Ovenschotel met groente en kabeljauw

Dit is echt een gezonde ovenschotel die ik nu al heel vaak heb gemaakt. Het is namelijk super makkelijk en tussendoor kun je nog andere dingen doen. Je doet alle groente in de ovenschotel en voilà. Het lekkerste vind ik om de vis te garen in de saus, omdat de vis hierdoor nog meer smaak krijgt. Als je de vis gaat bakken in de pan kan de vis geen smaken opnemen van de saus. Om de vis te bakken heb je natuurlijk ook weer boter of olie nodig wat we bij deze gezonde maaltijd zo min mogelijk willen gebruiken.Eigenlijk kun je met deze maaltijd eindeloos variëren want je kunt er Tikka Masala pasta doordoen, maar ik vind de Groene Curry kruiden van Jonnie Boer ook heerlijk hierbij. Als je op zoek bent naar een recept voor een gezonde en makkelijke maaltijd dan kunnen wij dit je zeker aanraden. Je kunt eventueel bij deze maaltijd een salade serveren of er rijst bij eten. Papa eet deze ovenschotel altijd met een beetje rijst, maar Rosa en ik eten het zoals in het recept staat. De linzen en kikkererwten vullen namelijk erg goed.


Heb jij deze ovenschotel met kabeljauw en groente gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie.


Ovenschotel met kabeljauw
Ovenschotel met kabeljauw

Wat heb je nodig voor 4 personen:

2 eetlepels olijfolie

1 teen knoflook

1 gele paprika

1 groene paprika

1 prei

1/2 courgette

200 gram kikkererwten

200 gram linzen

2 blikjes tomatenblokjes

150 gram frito tomatensaus (Heinz)

3 theelepels Patka’s Tikka Masala paste

peper en zout

4 kabeljauwfilets


Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht.


Pak een grote ovenschaal en besprenkel deze met olijfolie. Snijd de knoflook, paprika’s, prei en courgette in stukjes en doe dit in de ovenschaal. Lek de kikkererwten en linzen uit en spoel ze in een zeef af onder de kraan en doe deze ook in de ovenschaal.Voeg de tomatenblokjes, frito, Tikka Masala paste en peper en zout toe aan de ovenschaal en roer alles goed door. Het is belangrijk dat de pasta goed verspreid is. Zet de ovenschaal voor 40 minuten in de oven.


Haal de ovenschaal na 40 minuten uit de oven en leg de kabeljauwfilets op de groente en druk een beetje in de saus. Bestrooi de kabeljauw met wat peper en zout en zet daarna terug in de oven. Gaar dit geheel nog voor 10 minuten.Valenrosa-1.png
bottom of page