top of page

Pavlova met stoofpeertjes


Recept voor een kerstdessert, Pavlova met stoofpeertjes
Pavlova met stoofpeertjes

Dit is echt een ultiem feestelijk dessert en een ideaal dessert voor de wintermaanden. Wie is er nou niet gek op pavlova en stoofpeertjes? Deze recepten hebben wij samen gecombineerd tot 1 groot spektakel dessert en wat is het lekker. Door de pavlova 1,5 uur in de oven op een lage temperatuur te bakken krijg je een knapperige buitenkant maar wel een zachte binnenkant. Wanneer je een dessert zoekt wat niet zo zwaar op de maag ligt is dit wel echt een aanrader. Dit dessert is ook heel leuk om te maken voor de feestdagen, serveer hem op een wat hoger plateau en het ziet er nog mooier uit. Klik hier voor het recept van de stoofpeertjes.


Heb jij deze pavlova met stoofpeertjes gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.


Wat heb je nodig voor 4 personen:

6 eiwitten

300 gram suiker + 2 eetlepels

1 theelepel witte azijn

1 theelepel maïzena

250 ml slagroom


Klik hier voor het recept voor de stoofpeertjes


Verwarm de oven voor op 120 graden hete lucht.


Begin met het scheiden van de eieren en doe de eiwitten en in een schone kom die niet vet is. Wanneer je hierover twijfelt is het goed om de kom nog een keer af te wassen met afwasmiddel en hem te drogen met een schone theedoek. Wanneer je kom vet is zal het eiwit niet goed opgeklopt worden.


Klop de eiwitten met de mixer stijf en voeg daarna beetje voor beetje de suiker toe (bewaar de 2 eetlepels voor later). Doe dit geleidelijk en klop het eiwit op hoge snelheid. Mix tussendoor de maïzena met de azijn en roer door zodat er geen klontjes meer inzitten. Doe dit daarna in de kom bij het eiwit en klop nog even met de mixer. Wanneer je mooie glanzende pieken hebt die niet omvallen is het klaar.


Doe het schuim op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schep alles uit de kom en zorg dat het een grote bal is en gebruik daarna een lepel om de randen omhoog te strijken zodat je hetzelfde krijgt zoals op de foto. Misschien moet je het schuim even platter maken zodat je meer oppervlakte krijgt en het daarna met de lepel mooi maken aan de zijkanten. Probeer het aan de bovenkant wel zo plat mogelijk te maken zodat de stoofpeertjes blijven liggen.


Zet daarna de pavlova in de oven en laat 1,5 uur drogen. Wanneer de pavlova klaar is en de oven uit laat je hem afkoelen in de oven met de deur open.


Klop nu de slagroom in een schone kom stijf met de 2 eetlepels suiker. Schep dit op de pavlova en leg daarop de meringue.Comments


bottom of page