top of page

Recept kruidnoten voor Sinterklaas
Kruidnoten

Het is bijna 5 december, in elke supermarkt vind je al de beroemde kruidnoten. Omdat het nu al bijna zover is delen wij vandaag dit recept voor dit heerlijke kruidnoten recept. Kruidnoten kopen in de supermarkt is natuurlijk heel makkelijk, maar zelf kruidnoten bakken is veel leuker en lekkerder! Lekker met het deeg spelen en in de tussentijd… snoepen! 


Ieder jaar bakken wij eigenlijk wel zelf kruidnoten en vooral met dit recept vind ik ze lekkerder dan die in de supermarkt. Als ik ze in de supermarkt haal zijn het meestal wel de speciale kruidnoten van Bolletje die ik uitkies. Zodra de kruidnoten gespot zijn in de winkel kan ik ze eigenlijk niet laten liggen. Sommige mensen kijken je gek aan dat je al kruidnoten koopt in november, maar dat maakt mij helemaal niks uit haha! Het is een leuk kidsproof recept, maar belangrijk is wel dat er geen scheurtjes in je balletje komen en dat je ze heel klein rolt. De kruidnootjes worden namelijk nog iets groter in de oven


Met deze kruidnoten kan je ook nog heel veel andere lekkere dingen maken zoals een kruidnoten cheesecake. Klik hier op de link naar de lekkere Sinterklaas cheesecake met deze zelfgemaakte kruidnoten. 


Recept om zelf kruidnoten te maken
Kruidnoten

De kruiden voor de kruidnoten hebben wij gebruikt van het merk Silvo. Silvo heeft ontzettend veel soorten kruiden waar wij altijd veel mee bakken en koken. Deze kruiden vind je meestal wel in elke supermarkt! 


Heb jij dit recept gemaakt? Maak een foto en tag ons op social media @valenrosasrecepten. Zie hieronder de TikTok die ik heb gemaakt toen ik deze kruidnoten ging maken.Wat heb je nodig:

250 gram bloem

2 theelepels bakpoeder 

125 gram bruine basterdsuiker

2 eetlepels speculaaskruiden

125 gram boter, op kamertemperatuur

¼ theelepel zout

2-3 eetlepels melk 


Doe alle ingrediënten behalve de melk, in een kom en kneed deze door elkaar. Je kunt het ook in een staande mixer doen. Voeg de melk toe, kijk even hoeveel nodig is om er een mooi deeg van te maken. Het deeg mag niet te droog zijn, maar ook zeker niet te nat. Meestal heb je aan 2 eetlepels genoeg. Kneed het deeg ook niet te lang, als je er een bal van kunt maken is het goed. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal een half uur in de koelkast.


Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg hele kleine bolletje ter grootte van een knikker. Leg deze op de bakplaat en druk ze iets plat. Bak de kruidnoten 15 tot 20 minuten en laat ze vervolgens afkoelen.


Wil jij een cheesecake bakken met deze kruidnoten? Klik dan hier.


Comments


bottom of page