top of page

Koreaanse stijl BBQ beef 


Koreaanse stijl BBQ beef 
Koreaanse stijl BBQ beef 

Dit recept heb ik van mijn huisgenoot en haar vriend. Zij hebben het een keer op de bbq gemaakt en zijn er helemaal weg van. Toen ik het ging maken was het wat minder lekker weer, dus heb ik het in de grillpan gemaakt. Een goed alternatief voor de bbq. Ik had dit vlees in bao buns van de toko gedaan, maar je kunt het vlees natuurlijk ook eten met een beetje rijst. Ook erg lekker. Wanneer je gaat voor de bao buns kun je deze Aziatische salade er nog bijmaken, klik hier. Misschien denk je in eerste instantie, is 600 gram vlees voor 2 personen niet veel, maar je snijdt het vet van de entrecote. 


Zoals je misschien wel weet houden wij van de Aziatische keuken, want wekelijks verschijnt er een lekker nieuw Aziatische recept op onze website. Deze Koreaanse stijl bbq vinden wij dan ook heerlijk. Er gaan verder geen hete pepers in dit gerecht dus wanneer je niet van pittig eten houdt kun je dit prima maken. Heb jij dit gerecht gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. 


Wat heb je nodig voor 2 personen:

600 gram entrecote 

1 witte ui 

3 tenen knoflook 

1/2 peer 

3 bosui

3 eetlepels bruine basterdsuiker 

1 theelepel zwarte peper

80 gram sojasaus 

3 eetlepels sesamolie 

2 eetlepels zonnebloemolie 

2 theelepels sesamzaadjes 

rijst of bao buns 


Klik hier voor de Koreaanse salade


Begin met het vet wegsnijden van de entrecote en snijd de entrecote vervolgens in dunne plakjes. 


Voor de marinade doe je een halve ui, knoflook, peer, 1 bosui, basterdsuiker, zwarte peper, sojasaus en sesamolie in een blender. Mix dit tot een gladde marinade. 


Snijd de andere helft van de ui in dunne ringetjes. Doe de entrecote in een grote kom en giet hier de marinade overheen en voeg de gesneden ui hieraan toe. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren. Langer is altijd beter. Snijd de andere bosui in ringetjes en zet apart. 


Verwarm de zonnebloemolie in een grillpan en laat goed heet worden. Schep het vlees uit de kom in een andere kom. Je bak namelijk niet alle marinade mee. Het is niet erg als er nog een beetje marinade aan het vlees zit, dat is juist wel lekker. Bak nu het vlees (eventueel in delen) in de grillpan, dit hoeft maximaal 3 minuten. Bak het niet te lang anders wordt het vlees te droog. 


Serveer het vlees met een beetje rijst of doe het vlees in bao buns. Strooi het laatste beetje bosui over het vlees en de sesamzaadjes. Wanneer je gaat voor de bao buns kun je deze lekkere Koreaanse salade erbij maken.


Kommentare


bottom of page