top of page

Pittige Koreaanse salade


Pittige Koreaanse salade
Pittige Koreaanse salade

Deze salade is erg lekker om bij een gerecht te serveren. Serveer hem bijvoorbeeld bij bao buns, wok of dumplings. De belangrijkste ingrediënten in de salade, dat zijn de kool en de wortel, moeten erg fijn worden gesneden in lange dunne reepjes, ook wel julienne genoemd. Ik vind het makkelijk om dit al in julienne te kopen bij de supermarkt. Met de hand is het namelijk erg lastig om zo dun te snijden. Wij hebben deze salade gemaakt bij bao buns. Binnenkort komt hier een erg lekker recept van op de website. Dit recept heb ik dan ook van Koen gekregen. Hij houdt net als wij erg van de Aziatische keuken. Heb je dit recept gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. 


Wat heb je nodig voor 4 personen

300 gram rode kool 

200 gram witte kool 

70 gram wortelen 

3 bosui 

zout 


Saus:

1 teen knoflook 

2 theelepels chilivlokken 

2 eetlepels rijstazijn 

1,5 eetlepel vissaus 

1 eetlepel witte basterdsuiker 

1,5 eetlepel sesamolie

1 eetlepel sesamzaadjes 

1 citroen 


Het makkelijkste is om de rodekool, wittekool en de wortelen fijngesneden te kopen bij de supermarkt. Het is zelf erg lastig om dit in julienne te snijden. Wanneer je toch geen gesneden kool en wortelen hebt gekocht moet je dit heel fijn in hele kleine dunne reepjes snijden. Doe de fijngesneden wortelen, witte kool en rode kool in een kom en bestrooi met een beetje zout naar smaak.


Snijd de bosui in ringetjes en zet apart. Pers de knoflookteen met een pers of snijd hem heel fijn. Doe voor de saus alle ingrediënten behalve de citroen in een kom en roer goed door. Doe deze dressing over de salade en hussel goed door. Strooi daarna de bosui over de salade. Snijd de citroen doormidden en pers de helft hiervan uit over de salade.


Hozzászólások


bottom of page