top of page

Klassiek naanbrood


Zelf naanbrood maken recept
Zelf naanbrood maken

Curry met naanbrood

Wij eten in Otterlo veel curry’s, want wij zijn er gek op. Sommige mensen eten een curry vaak met rijst maar tegenwoordig vervangen wij de rijst door naan. Het liefste maken we dan ook zelf het naanbrood, maar je moet het uurtje reistijd niet vergeten. Wij maken dit naanbrood altijd met de keukenmachine. Wij hebben een hele mooie Kitchenaid gekregen van onze lieve oma, die we ontzettend veel gebruiken. Als je geen mixer met deeghaken hebt kun je het ook met je handen kneden. Doe dit dan wel iets langer, want je kneedt toch minder snel dan de mixer of keukenmachine.Naanbrood zelf maken

Er zijn op internet verschillende naanrecepten te vinden, maar ik vind het toch het makkelijkst om naan in de pan te bakken. Als je het naanbrood in de oven wilt bakken duurt het wat langer. Dit naanbrood is makkelijk om te maken en op het rijzen na ook snel klaar.

Dit naanbrood is een klassieker want er worden geen kruiden en knoflook toegevoegd. Vind je dat nou wel lekker? Roer door de 100 gram gesmolten boter, 1 teentje gesneden knoflook. Je kunt de naan daarna ook bestrooien met wat gesneden koriander.


Zelf naanbrood maken
Naanbrood maken

Heb jij dit recept voor naanbrood gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creaties!


Wat heb je nodig voor 4 personen:

500 gram bloem + extra

2 theelepels suiker

11 gram zout

8 gram gedroogd gist

150 gram gesmolten boter

175 gram magere kwark

180 ml lauwwarm water

olijfolie


Doe de bloem, suiker, zout, gist, 50 gram gesmolten boter, kwark en het water in een kom en roer 10 minuten met deeghaken. Als je het met je handen gaat kneden zou ik minimaal 15 minuten kneden. Het deeg is daarna nog een beetje plakkerig maar dat hoort. Laat het deeg daarna afgedekt een uurtje rijzen op een warme plek.Verdeel na 1 uur het deeg in 8 stukken en smelt eventueel nog de andere 100 gram boter. Verwarm een grote koekenpan op het vuur. Zorg dat het vuur tussen zacht/medium staat. Rol het eerste stukje deeg uit met een beetje bloem. Probeer het deeg goed dun uit te rollen. Doe een flinke scheut olijfolie in de koekenpan en bak het uitgerolde deeg in de pan. Doe dit ongeer 3 minuten per kant totdat het mooi bruin wordt. Als het naan klaar is leg je het op een bord en bestrijk je hem aan beide kanten met een beetje gesmolten boter. Doe dit ook met alle andere stukjes deeg. Voeg elke keer een beetje olijfolie toe aan de pan wanneer je een nieuw naanbrood gaat bakken.


Serveer het naanbrood bij een lekkere curry. Op zoek naar een curry? Klik dan hier.Naanbrood recept
Naanbrood recept


Comments


bottom of page