top of page

Zomer risotto
Zomer risotto

Risotto vinden wij altijd erg lekker en deze risotto is heerlijk fris en ligt niet zo zwaar op de maag. Door de verschillende soorten groenten die erdoor gaan, ziet het er ook nog heel kleurrijk uit. Eigenlijk is risotto ook erg makkelijk om te maken, je moet alleen goed blijven roeren. Door het roeren ontwikkelt de korrel zich namelijk en wordt hij eerder gaat. Blijf ook goed proeven om te testen of de risotto klaar is. Door er op het laatst nog een beetje kookroom doorheen te roeren krijgt je een extra romige en zachte risotto. 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

1 courgette 

1 gele paprika 

3 tomaten 

5 wortels 

1 grote witte ui

2 tenen knoflook 

250 gram spekjes 

2 bouillonblokjes 

400 gram risotto rijst 

150 ml droge witte wijn

1 eetlepel Italiaanse kruiden 

1 handje verse tijm 

mespuntje paprikapoeder

2 eetlepels kookroom

peper en zout

parmezaanse kaas 


Snijd de courgette, paprika, tomaten en wortels in kleine stukjes en zet apart. Bak de spekjes in een grote pan (doe geen olie of boter in de pan want van de spekjes komt al veel vet). Snijd de ui en knoflook fijn en doe deze in de pan bij de spekjes en bak de ui een beetje glazig


Doe daarna de gesneden groenten bij de spekjes in de pan en zet het vuur op middelhoog vuur. Roer goed door en bak dit 5 minuten. Pak ondertussen 1 liter water en voeg de bouillonblokjes hieraan toe. Roer ze door het water en zet apart.


Doe nu de risotto rijst bij de groenten in de pan en roer goed door. Wanneer de risotto rijst de sappen van de groenten heeft opgenomen blus je dit af met de witte wijn. Voeg de witte wijn toe en roer goed door en voeg de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en verse tijm toe. Wanneer de witte wijn is opgenomen voeg je een beetje bouillon toe. Wanneer dat beetje bouillon weer is opgenomen voeg je weer nieuwe bouillon toe (ik gebruik hier een soeplepel voor). Herhaal dit proces net zo lang totdat de rijst geen bouillon meer opneemt en de korrel zacht is. 


Voeg wanneer de risotto rijst gaar is de kookroom en peper en zout naar smaak toe. Strooi nog een beetje Parmezaanse kaas over de risotto op het bord en smullen maar.Valenrosa-1.png
bottom of page