top of page

Zelf citroengras siroop maken


Zelf citroengras siroop maken
Zelf citroengras siroop maken

Dit recept heb ik een keer gemaakt, omdat ik graag iets anders wilde drinken dan water. In de normale siroop die je in de supermarkt kunt kopen zit meestal veel suiker. En toen we uit Thailand terug kwamen was citroengras mijn nieuwe favoriet, ook wel Lemongrass.


Je kunt citroengras kopen bij de meeste supermarkten zoals de Albert Heijn of anders bij de toko. Meestal koop ik het bij de Aziatische supermarkt in Rotterdam omdat ze daar altijd wel een voorraad hebben.


Dit recept duurt een dag om te maken.


Wat heb je nodig voor 1 liter siroop:

12 stengels citroengras

20 cm gember

10 rijpe limoenen

200 gram suiker

1 liter water


Snijd de onderkant van de citroengras stengels, haal de buitenste laag eraf en sla met de achterkant van je mes op de stengels om deze te kneuzen. Leg vervolgens in elke stengel een knoop en doe deze in een grote pan.


Schil te gember en en snijd deze in stukjes van een dobbelsteen en doe deze ook in de pan. Knijp daarna de limoenen uit boven de pan en voeg daarna de suiker toe. Schenk als laatste het water in de pan en zet het vuur op middel/hoog.


Roer tussendoor goed en laat het mengsel 15 minuten zachtjes pruttelen. Laat het vervolgens afkoelen en laat een een dag staan in de koelkast of buiten als het lekker koel is.

Door het een nacht te laten staan neemt de siroop extra de smaak van de gember en citroenen op.


Zeef de siroop in een fijne zeef, dit kan ook eventueel in een neteldoek. Als je de neteldoek gebruikt moet je de doek goed uitknijpen.

Giet vervolgens de siroop in flessen en bewaar in de koelkast.


De siroop kun je gebruiken om limonade te maken, maar je kunt het ook in je gin-tonic

doen.

Valenrosa-1.png
bottom of page