top of page

Zalm tartaar
Zalm tartaar

Rosa en ik zijn beiden erg dol op een lekker stukje zalm en deze zalm tartaar konden we dan ook niet laten liggen. Dit is een gerecht dat je zowel als voor of als hoofdgerecht kunt eten. Ideaal als je bijvoorbeeld eters krijgt of zelf een keertje echt iets lekkers wilt maken. Ik heb de zalm op de markt in Rotterdam gekocht anders wordt het voor mij toch echt te duur. Soms is de zalm ook in de bonus bij de AH dus dan zijn de prijzen ook nog wel te doen. 

Je zou voor dit gerecht ook heel goed rauwe zalm kunnen kopen, dit is overigens ook goedkoper dan gerookte zalm. Persoonlijk vind ik gerookte zalm wel lekkerder voor dit gerecht. Bij dit gerecht kun je een beetje geroosterd brood serveren. Dit kun je zelf heel makkelijk maken door een stokbrood in plakjes te snijden en dit vervolgens in de oven kort te grillen. 


Heb jij dit heerlijke gerecht gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

1 stokbrood

400 gram gerookte zalm

1 kleine sjalot 

10 sprieten bieslook

2 augurken

1 eetlepel kappertje

1 citroen 

2 eetlepels mayonaise 

80 gram crème fraîche 

2 theelepel mierikswortel 

peper en zout 

optie: 1 handje verse zeekraal 


Verwarm de oven voor op de grillstand en snijd het stokbrood in plakjes. Grill daarna de stukjes stokbrood zonder olie of iets in de oven ongeveer 5 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn. 


Koop de zalm gesneden of snijd de 400 gram gerookte zalm zelf in stukjes en zet apart. Je zou de zalm ook heel kort in de keukenmachine kunnen doen. Snijd vervolgens de sjalot, bieslook, augurk en kappertjes heel fijn en doe dit in een kom. Rasp de schil van de citroen en voeg daarna de geraspte schil toe aan de kom, knijp daarna de citroen voor de helft uit boven de kom en bewaar de andere helft. 


Zet een pan met water op voor de zeekraal, wanneer het water kookt doe je de zeekraal in de pan en kook je dit voor 2 minuten. 


Doe de mayonaise in een schaaltje samen met de crème fraîche en mierikswortel en roer dit goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe en roer daarna de saus door de fijngesneden sjalot, bieslook, augurk en kappertjes. Meng dit goed door elkaar en voeg daarna de zalm toe. Gebruik een ring om een mooi vormpje te krijgen op je bord. Je kunt dit bijvoorbeeld ook met een kommetje of koekjesvormpje doem. 


Verdeel de zalm tartaar over de borden en leg op elke tartaar nog een beetje zeekraal (de zilte smaak hiervan maakt het geheel af).


Enjoy!


Valenrosa-1.png
bottom of page