top of page

Vitello tonnato


Recept om Vitello tonnato te maken
Vitello tonnato

Dit is een erg leuk recept om te maken als voorgerecht voor Kerst, het is namelijk super makkelijk en ontzettend lekker. Ook kun je dit gerecht al heel goed voorbereiden. Maak dan alleen de saus en zet deze afgedekt in de koelkast. Ideaal als je geen zin hebt om in de keuken te staan als je bezoek hebt. Ik wilde de kalfsfricandeau bij de slager kopen, alleen deze gaf aan dat het handig is om dit te bestellen omdat ze dit niet altijd op voorraad hebben. Ik zou dat ook zeker als tip aan jullie meegeven. Bel een aantal dagen van tevoren de slager om te vragen of hij het echt wel heeft die dag wanneer jij het gaat maken.


Vitello tonnato is eigenlijk een echt Italiaans voorgerecht dat gemaakt wordt van dun kalfsvlees. Doordat je de mayonaise samen met de tonijn en ansjovis pureert krijg je een heerlijke romige saus. Persoonlijk vind ik een dikkere saus bij de Vitello tonnato beter dan een saus die van je bord afloopt. Wij hebben dit gerecht gemaakt met als insteek om het te maken als voorgerecht met de Kerst, maar je kunt dit gerecht heel goed het hele jaar door maken.Dit Vitello tonnato recept is heel makkelijk om te maken, want de staafmixer doet al het werk voor je. Je pureert alles en je saus is klaar. Ideaal en mega lekker. Wat trouwens ook lekker is, dat is om een broodje Vitello tonnato te maken. Je kunt dan heel goed ook dit recept gebruiken en in plaats van op het bord leg je de Vitello tonnato op een broodje. Zo krijg je een echt Italiaans broodje. Ook leuk als je bijvoorbeeld geen kerstdiner maar een brunch hebt met Kerst.


Heb jij het recept van deze makkelijk te maken Vitello tonnato gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want we zijn erg benieuwd naar jouw creatie.


Wat heb je nodig voor 4 personen:

240 gram (gebraden) kalfsfricandeau

1 blikje tonijn op olijfolie

5 eetlepels mayonaise

2,5 eetlepel kappertjes + extra voor garnering

5 verse ansjovisfilets

peper

2 handjes rucola


Benodigdheden:

Staafmixer


Begin met het maken van de saus, dit is ook eigenlijk alles wat je moet bereiden. Pureer de tonijn (incl. olijfolie uit het blikje) samen met de mayonaise, kappertjes en ansjovis met een staafmixer fijn. Voeg naar smaak nog een beetje peper toe.


Verdeel de kalfsfricandeau over 4 borden en strooi daarover wat rucola, extra kappertjes en verdeel de saus over de kalfsfricandeau.


Serveer gelijk. Dit recept kun je heel goed van tevoren maken. Maak dan alleen de saus en zet deze afgedekt in de koelkast.
Voorgerecht voor kerst, Vitello tonnato
Vitello tonnato


Valenrosa-1.png
bottom of page