top of page

Vegetarische wraps met gegrilde groenten 


Vegetarische wraps met gegrilde groenten 
Vegetarische wraps met gegrilde groenten 

Dit gerecht maak ik vaak als ik haast hebt of niet zo veel zin heb om te koken maar toch gezond wil eten. Je kunt voor dit gerecht volkoren wraps of de normale wraps nemen. De volkeren wraps maken het net weer iets gezonder. Dit recept is zo makkelijk om te maken en staat dan ook binnen 15 minuten op tafel. De laatste tijd zijn Rosa en ik ook wat gezonder gaan eten en dan is deze maaltijd een uitkomst. Door de groenten vult het ook nog eens goed. Mijn huisgenoot tipte mij laatst op deze vegetarische balletjes en oh oh oh wat zijn ze lekker. Wanneer je een vegetarische en gezonde maaltijd wilt maken is dit een echte aanrader. 


Heb jij deze wraps met gegrilde groenten gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. Wat heb je nodig voor 4 wraps:

1 courgette 

1 aubergine 

1 paprika rood 

1 zoete puntpaprika 

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel Italiaanse kruiden 

1 theelepel oregano

1 bakje vegetarische balletjes 200 gram 

1 zakje veldsla 

4 wraps 


Voor de tzatziki:

4 eetlepels kwark

3 cm aan komkommer 

1 handje verse bieslook

peper en zout 


Snijd de courgette, aubergine, paprika en puntpaprika in grove stukken. Bak de groenten in een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie. Voeg daarna de Italiaanse kruiden en oregano toe. Zet de pit wat zachter en schuif de groenten naar 1 kant van de pan. Bak de vegetarische balletjes aan de andere kan van de pan. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe. Wanneer dit zachtjes op staat kun je beginnen met het maken van de tzatziki. 


Doe de kwark in een kom en rasp met een kaasschaaf dunne plakjes van de komkommer. Snijd deze dunne plakjes 1 keer doormidden en voeg daarna toe aan de kwark. Snijd ook de verse bieslook fijn en voeg dit ook toe aan de kwark samen met een beetje peper en zout. Roer dit goed door elkaar en zet apart 


Wanneer de balletjes zijn gebakken en een beetje bruin zijn doe je de wraps in de magnetron zoals aangegeven staat op de verpakking. Beleg de wraps met veldsla gevolgd door wat groenten en de vegetarische balletjes. Verdeel als laatste de zelfgemaakte tzatziki over de wrap en rol hem daarna op.


Comments


bottom of page