top of page

Vegan Rocky Road


Recept voor Vegan Rocky Road Val & Rosa
Vegan Rocky Road


Deze heerlijke vegan rocky road is een gemakkelijke no-bake baksel boordevol veganistische ingrediënten.


Chocolade van Hands Off My Chocolate

In de blokjes zitten onder andere heerlijke bites en chocolade van Hands Off My Chocolate. Hier verkopen ze eerlijke en pure vegan chocolade. Ze steunen onder andere de Cocoa Horizons Foundation. Ben je geïnteresseerd waar hun chocolade vandaan komt neem dan zeker even een kijkje op hun website!Vegan Rocky road

Iedereen zou Rocky Road moeten proberen. Het is absoluut onweerstaanbaar, snel en gemakkelijk te maken zonder bakken, en het hoeft er op geen enkele manier netjes en opgeruimd uit te zien... hoe rommeliger hoe beter!


Perfect om snel even te maken als je bijvoorbeeld visite krijgt, voor de verkoop, of om uit te delen. Geloof me iedereen houdt hiervan!


Vegan bakrecept

En deze vegan versie is een klassieker. Je zult niet snel denken dan het vegan is maar dat is het toch echt wel! Wil je het niet vegan kan je er natuurlijk ook andere producten voor gebruiken. Maak het helemaal naar jouw smaak. Dat is ook zo leuk aan rocky road. In combinatie met de heerlijke bites popcorn en peanut, noten, en kokos ontbreekt er niets aan deze heerlijke decadente traktatie.


Heb jij deze heerlijke rocky road gemaakt? Maak dan een leuke foto en plaats deze op je social media. Tag ons @valenrosasrecepten! Wij zijn altijd heel benieuwd naar jullie creaties en wat jullie van onze recepten vinden.Wat heb je nodig voor circa 10 blokken:

30 gram vegan bites popcorn (handsoffmychocolate)

30 gram vegan bites peanut (handsoffmychocolate)

30 gram pistachenoten

30 gram pecan noten

30 gram kokosvlokken

250 gram vegan chocolade salted caramel (handsoffmychocolate)

1 eetlepel kokosolie


Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.


Doe alles behalve de chocolade en kokosolie in een kom en meng alles grofweg. Verwarm de chocolade en kokosolie au bain-marie op laag vuur. Roer het mengsel 5 minuten zachtjes door, of tot het chocolademengsel volledig is gesmolten.


Schenk de gesmolten chocolade bij de droge ingrediënten en meng alles met een spatel tot de droge ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn met de chocolade. Verdeel het mengsel over de bakvorm en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel.


Zet het geheel minimaal 3 uur in de koelkast, of tot het stevig aanvoelt.

Haal de bakvorm uit de koelkast en trek voorzichtig aan de punten van het bakpapier om het rockyroadblok eruit te halen. Gebruik een scherp mes om het in blokjes te snijden. Kijk zelf welke grootte je ze wilt snijden. Geniet er meteen van, of bewaar ze in een luchtdicht afgesloten bakje maximaal 1 week op kamertemperatuur, 1 maand in de koelkast of 2 maanden in de vriezer.


Tip: Voor deze rocky road kan je natuurlijk alle kanten op qua ingrediënten. Kies wat jij lekker vindt en combineer!Valenrosa-1.png
bottom of page