top of page

Tulband met bergamot en limoncello


Tulband met bergamot en limoncello recept
Tulband met bergamot en limoncello


Toen ik bij de groenteboer bij mij in Rotterdam was kreeg ik 2 vruchten mee waarvan ik eerst niet goed wist wat het was en wat ik er mee kon doen. Deze vruchten heten bergamots, die eigenlijk ontzettend lekker zijn. Bergamot wordt ook wel veel gebruikt in thee dus je zal de geur ongetwijfeld herkennen. Zelf vind ik dat de smaak van een bergamot een beetje tussen de citroen en limoen ligt. Het is een heerlijke frisse smaak want het is ook een citrusvrucht. Met deze heerlijke vrucht wilde ik dan ook een lekkere cake bakken maar wel in combinatie met een andere smaak.



Rosa en ik waren aan het nadenken en toen kwamen we al snel uit bij onze favoriet de limoncello. In dit recept gebruiken we de limoncello die we bij de Gall & Gall hebben gekocht. Binnenkort gaan we aan de slag met het maken van onze eigen limoncello en daarna komt ook snel het recept op onze website hoe je nou zelf heel gemakkelijk limoncello kunt maken. Jullie moeten helaas nog even wachten op het limoncello recept maar het komt er echt aan.


Nog nooit hadden Rosa en ik iets gemaakt met bergamot, maar allebei vinden we het echt een aanrader. Ook om bijvoorbeeld uit te knijpen boven een glas water vind ik persoonlijk erg lekker. Het is namelijk wat minder zuur dan een citroen, maar goed de combinatie met bergamot en limoncello doet het ontzettend goed. Maak nu snel daarom deze heerlijke tulband cake met limoncello. Dit recept is ook erg leuk om te maken voor kerst. Deze cake met limoncello maken is eigenlijk heel gemakkelijk want je hebt niet veel ingrediënten nodig. Ook met een mixer kom je een heel eind, wanneer je deze niet hebt is het ook niet erg maar dan moet je echt even je spierballen trainen.


Wanneer je op zoek bent naar een recept om voor het eerst iets te maken met bergamot dan kunnen wij dit recept zeker aanraden. Het is niet dat je meteen de pure bergamot proeft maar je proeft wel goed dat het in deze tulband zit. Wacht niet langer en ga snel naar het recept van deze cake met limoncello en bergamot.


Heb jij deze tulband met bergamot en limoncello gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. Wij zijn namelijk erg benieuwd naar jouw creatie.



Wat heb je nodig voor 1 tulband:

125 gram roomboter

150 gram fijne kristalsuiker

2 eieren

1 geraspte schil van de bergamot

175 gram zelfrijzend bakmeel

2 eetlepels limoncello

2 eetlepels melk

2 eetlepels bergamot*

2 eetlepels poedersuiker


Glazuur:

2 eetlepels bergamotsap*

2 eetlepels limoncello

100 gram poedersuiker

extra 1 theelepel bergamot schil als garnering


Benodigdheden:

tulbandvorm


*Kan je geen bergamot vinden? Gebruik van citroen ipv bergamot.


Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.


Klop de boter samen met de suiker in een kom luchtig met een mixer. Wanneer dit luchtig is geklopt voeg je de eieren toe en mix dit tot een glad beslag. Rasp ondertussen de schil van de bergamot, snijd het eventueel wat klein en voeg toe aan het beslag samen met het zelfrijzend bakmeel.


Meng dit samen en voeg daarna de limoncello, melk, bergamotsap en de poedersuiker toe. Laat dit geheel ongeveer 3 minuten kloppen op de hoogste stand.


Vet ondertussen de tulbandvorm heel goed in en giet het beslag daarna in de vorm. Bak de tulband +/- 40 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Wanneer hij mooi bruin is en van binnen gaar is kan je hem eruit halen. Om erachter te komen of de tulband gaar is, prik je met een satéprikker in de cake en wanneer deze er droog uitkomt is je cake gaar.


Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Meng voor het glazuur, het sap van de bergamot samen met de limoncello en poedersuiker. Wanneer je glazuur te vloeibaar is zal het snel van de tulband aflopen. Zorg ervoor dat je een dikker glazuur hebt, je kunt bijvoorbeeld nog wat poedersuiker toevoegen om het wat dikker te maken.


Haal de tulband uit de vorm en verdeel het glazuur over de bovenkant en strooi eventueel nog een beetje bergamot schil over de tulband.



Recept voor een limoncello tulband met bergamot
Tulband met limoncello en bergamot


Σχόλια


bottom of page