top of page

Tomaten buratta salade


Recept voor een tomaten salade met buratta
Tomaten salade met buratta

Deze heerlijke tomaten buratta salade maken wij eigenlijk heel vaak. Het doet ons een beetje denken aan Italië waar we dit heel veel hebben gegeten. Je kunt voor dit recept ook grote tomaten gebruiken, maar gebruik dan wel de echte vleestomaten. Ik had deze gezellige kleuren tomaatjes bij de groenteboer in Rotterdam gekocht. Het is niet allen lekker maar het ziet er ook heel leuk uit toch?Dit recept is heel makkelijk om te maken, want je snijdt de tomaten en bakt even kort de pijnboompitten en dan ben je eigenlijk al klaar. Deze snelle tomaten buratta salade heb je dus zo gemaakt. Wij serveren deze salade altijd als bijgerecht. Soms is dit bij de pasta, een kopje soep of juist als we de BBQ aanzetten. Je kunt zelf nog veel variëren met deze salade, door er bijvoorbeeld een beetje balsamicoazijn over de sprenkelen, de salade af te toppen met verse basilicum of juist kruiden als tijm en rozemarijn te gebruiken. Het is maar net wat je lekker vindt.


Recept voor een salade met buratta en tomaat
Salade met buratta en tomaat

Ik heb deze mooie bol buratta bij de Albert Heijn gekocht, maar probeer ook eens een mooie bol van de kaasboer. Je zal toch echt het verschil proeven.


Heb jij het recept van deze tomaten buratta salade gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie.Wat heb je nodig voor 4 personen (bijgerecht):

200 gram kleine tomaatjes

1 grote bol buratta en anders 2 kleine

40 gram pijnboompitten

3 eetlepels goede extra vierge olijfolie

1 snufje grof zout en peper


Snijd de kleine tomaatjes door de helft en leg deze op een mooi bord of schaal waar je de salade op wilt presenteren.


Laat de bol buratta uitlekken en leg deze op de tomaatjes. Bak in een pan de pijnboompitten kort. Doe dit zonder boter of olie, en let heel goed op. Ineens gaan pijnboompitten erg hard en kunnen ze snel verbranden. Als je de pijnboompitten hebt gebakken strooi je deze over de tomaatjes en buratta.


Besprenkel de salade met de olijfolie en het zout en peper en voila.


Serveer deze salade als bijgerecht.
Comments


bottom of page