top of page

Tiramisu
Tiramisu

Dit is mijn favoriete tiramisu recept, omdat in dit recept half mascarpone half slagroom wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de crème wat vloeibaarder en romiger wordt dan wanneer je alleen mascarpone gebruikt. Deze tip kreeg ik van een Italiaanse chef toen wij vorig jaar zomer in Italië op vakantie waren. Ook wordt in dit recept de Amaretto door de crème geroerd waardoor de smaken hiervan goed verdeeld zijn in het glas. Dit dessert moet een nacht in de koelkast staan dus begin op tijd. Ideaal als je bijvoorbeeld eters krijgt en niet de hele tijd in de keuken wilt staan. 


Wat heb je nodig voor 4 personen:

150 gram lange vingers 

3 eidooiers 

125 gram mascarpone 

125 ml slagroom 

2 kopjes espresso 

1 borrelglaasje Amaretto 

70 gram suiker 


Benodigdheden:

Glaasjes of ovenschaal van ongeveer 16x16 cm


Klop de eidooiers samen met 60 gram suiker tot alles goed gemengd is en lichter van kleur is geworden. 


Roer de mascarpone in een aparte kom los en voeg de amaretto toe. Klop in een andere kom de slagroom bijna stijf met 10 gram suiker. 


Meng nu de mascarpone, eidooier mengsel en de slagroom samen en roer dit voorzichtig door. Dit mengsel blijft best vloeibaar, maar geen zorgen want dat wordt stijf in de koelkast.


Pak nu de 4 glaasjes waar je de tiramisu in wilt doen. Snijd de lange vingers een beetje bij, want anders passen ze niet in de glaasjes. Leg de lange vingers kort in de espresso en bedek de bodem ermee. Verdeel daarna een beetje crème over de lange vingers. 


Dip daarna weer de lange vingers in de koffie en leg deze voorzichtig op de crème. Zorg ervoor dat je een goede laag lange vingers creëert. Verdeel daarna het laatste beetje crème over de glaasjes. 


Bestrooi de glaasjes met een beetje cacaopoeder, dek ze af en laat minimaal 12 uur opstijven in de koelkast.


Comentários


bottom of page