top of page

Tarte tatin met ananas


Tarte tatin met ananas
Tarte tatin met ananas

Dit is echt een super makkelijke taart, want je hebt maar 3 ingrediënten nodig. Wanneer je een snelle en lekkere taart nodig hebt, is dit echt een aanrader. Het is wel belangrijk dat je de taart maakt in een vorm die helemaal gesloten is en dus niet in een springvorm. Je kunt bijvoorbeeld ook een taartvorm of ovenschaal gebruiken. Je giet namelijk de vloeibare karamel in de dichte vorm en wanneer je een springvorm hebt, is de kans groot dat de karamel door de kiertjes gaat lopen. Dit probleem had ik namelijk zelf toen ik deze taart voor de eerste keer ging maken. Ik keek na 10 minuten in de oven en de hele oven lag vol met hete karamel. Vaak wordt een tarte tatin gemaakt met appel, maar een vriendin Ottilie tipte mij op deze variant met ananas. Hierdoor wordt de taart lekker fris. 


Heb jij deze taart gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.Wat heb je nodig voor 1 taart:

1 ananas 

110 gram kristalsuiker 

1 rol vers bladerdeeg

1 verse rode peper


Benodigdheden:

ronde ovenschaal of dichte bakvorm


Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. 


Schil de ananas en snijd dunne halve maantjes. Snijd ongeveer 1 cm van de verse rode peper, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes. Wanneer je dit hebt gedaan verwarm je de suiker in een steelpannetje. Zet het vuur middelhoog en laat de suiker karamelliseren totdat hij mooi bruin is van kleur. Giet nu de karamel in de vorm en leg de schijfjes ananas er bovenop en verdeel de rode peper tussendoor het beleggen van de ananas. Pas wel op want de karamel is ontzettend warm. Leg het in een mooi figuurtje neer. 


Leg het bladerdeeg over de ananas en snijd het overtollige bladerdeeg weg. Vouw de extra randjes een beetje om. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg en zet de taart in de oven. Bak de taart ongeveer 35 á 40 minuten totdat het bladerdeeg mooi goudbruin is gekleurd. 


Haal de vorm uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Leg een bord op de bakvorm of ovenschaal en keer de taart om. Doe dit boven de wasbak want er kan wat karamel uitdruppelen en pas op want de karamel is nog steeds erg warm! Wacht niet te lang met de taart uit de vorm halen want anders is de karamel te hard geworden. Wanneer je de taart snel kort na het bakken aansnijdt is de bodem nog lekker knapperig. Wil je de taart bewaren dan wordt de bodem wat zachter door de karamel. 


Valenrosa-1.png
bottom of page