top of page

Stroopwafel boterkoek


Stroopwafel boterkoek met karamel
Stroopwafel boterkoek met karamel

Boterkoek doet mij altijd denken aan mijn oma in Bergschenhoek. Vroeger bakten Val en ik regelmatig daar. Het was altijd feest bij oma, dat is eigenlijk altijd wel bij oma’s toch?! We logeerden daar vaak en kregen altijd lekkere dingen. Oma had altijd een kast waar ze lekkere dingen in had. Deze kast zat wel altijd heel hoog zodat wij er niet bij konden, maar altijd als we naar huis gingen mochten we iets uitzoeken.


Met boterkoek kan ik het nooit bij 1 stukje houden, ik wil altijd meer ook al is het best machtig. Ik had al lang geen boterkoek meer gegeten tot mijn vriend zei dat hij boterkoek wilde gaan bakken samen. Boterkoek is altijd zo lekker romig, zoet en zacht. Dit recept is niet zomaar een gewone boterkoek… dit is een variant met stroopwafel en kaneel. Ja je hoort het goed, dat is toch geweldig!Zelf boterkoek maken is eigenlijk heel makkelijk ben ik achter gekomen. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Het is wel belangrijk dat je deeghaken gebruikt in plaats van een gewone mixer. Je hebt ook hele speciale boterkoekvormen. Dit hebben wij zelf niet thuis omdat wij niet zo vaak boterkoek bakken, maar met een gewone springvorm werkt het eigenlijk net zo goed.


Je ziet boterkoek tegenwoordig niet zo heel veel meer op het internet en dat is best zonde, want het is echt zo lekker! Heb jij dit heerlijke recept gemaakt? Maak een foto, tag ons op social media @valenrosasrecepten.


Boterkoek met karamel en stroopwafel
Boterkoek met karamel en stroopwafel

Wat heb je nodig:

200 gram fijne kristalsuiker

200 gram ongezouten boter

1 ei

250 gram bloem

2 theelepels kaneel

Snufje zout

75 gram mini karamelblokjes (of grote in kleine stukjes gesneden)

120 gram stroopwafel in kleine stukjes gesneden


Verwarm de oven voor op 180 graden.


Doe de boter en de suiker in een kom en mix dit tot een romig mengsel. Kluts het ei in een glas en voeg de helft toe (de rest in voor het afsmeren) en mix dit tot deze goed is opgenomen. Voeg tegelijkertijd de bloem, het zout en de kaneel toe en kneed als laatste tot een mooi deeg.


Voeg de karamelblokjes en de stukjes stroopwafel toe. Kneed/mix tot ze gelijkmatig door het deeg verdeeld zijn.


Neem een 20x20 cm vorm (of een ronde springvorm 24 cm), bekleed deze met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem.

Maar het met de bolle kant van een lepel glad, je kunt hem het beste een beetje vochtig maken zo krijg je het beste resultaat en gaat het makkelijker. Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei.


Bak de boterkoek in 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot hij mooi goudbruin gekleurd is. Even laten afkoelen, in stukjes snijden en enjoy!Boterkoek met stroopwafel
Boterkoek met stroopwafel

bottom of page