top of page

Stoofvlees met chorizo


Stoofvlees met chorizo
Stoofvlees met chorizo

Met deze koude temperaturen kunnen wij geen genoeg krijgen van stoofvlees. Op onze website hebben we al een heerlijk stoofvlees recept staan wat onze oma altijd maakt. Dit recept heet dan ook oma’s stoofvlees. Nu weer even terug naar dit heerlijke stoofvlees. Dit recept om stoofvlees te maken is iets anders dan anders. Rosa noemt het ook wel een potje pittige stoofvlees. Dit komt doordat er niet alleen sucadelappen maar ook chorizo in gaat. Misschien denk je in eerste instantie ‘’Hmmmm is dat wel lekker’? Ja, het is echt ontzettend lekker. Pap en roos vonden het verrukkelijk.Stoofvlees maken

Dit recept moet net als elk ander stoofvlees recept een tijdje opstaan. Ik vind het zelf altijd lastig om te bepalen wat ik met de deksel moet doen, want als je deze eraf haalt verdampt het vocht heel erg maar laat je het erop dan heb je de kans dat het stoofvlees erg nat blijft. Ik laat de deksel wel altijd op de pan maar niet helemaal, dus ik laat nog wel een flinke kier open zodat het water een beetje kan verdampen.


Pittig stoofvlees

Dit stoofvlees is ook pittiger dan de klassieke versie van het stoofvlees. Dit komt door de pittige gerookte paprikapoeder waar je de sukadelappen mee kruidt en door de chorizo. Chorizo is een Spaanse worst en is van zichzelf altijd al pittig. Heb jij dit pittige stoofvlees gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie. Als jij ons noemt in de foto, kunnen wij deze weer delen in onze story.

Volg jij ons trouwens al op Instagram en Facebook? Ons account heet: Valenrosasrecepten.


Pittig stoofvlees
Pittig stoofvlees

Wat heb je nodig voor 4 personen:

500 gram Sucadelappen

1 kleine theelepel gerookte paprikapoeder pikant

peper en zout

2 goede klonten roomboter

2 witte uien

2 tenen knoflook

250 gram kastanjechampignons

4 stengels bleekselderij

1 grote winterpeen

250 gram chorizo

4 takjes rozemarijn

2 laurierblaadjes

1 blokje runderbouillon

AardappelsSnijd het vlees in grove stukken en bestrooi het vlees rondom met de paprikapoeder, peper en zout. Verwarm in een grote braadpan de roomboter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je het vlees toe, en bak dit rondom bruin. Snijd tussendoor de uien en knoflook grof. Als het vlees rondom is dichtgeschroeid haal je het vlees uit de pan maar laat het vet in de pan. Bak nu eerst de knoflook glazig en voeg daarna de knoflook toe. Doe dit op laag vuur anders verbrandt de knoflook snel.


Snijd nu de kastanjechampignons, de bleekselderij en de winterpeen in grotere stukken en bak dit ongeveer voor 5 minuten. Snijd ondertussen de chorizo in grove stukken en voeg dit ook toe aan de pan. Bak dit voor 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg nu de takjes rozemarijn, laurierblaadjes en het vlees toe aan de groente en los 1 blokje bouillon op in 500 ml water en doe dit in de pan.


Breng dit aan de kook en zet het vuur zachtjes en laat voor ongeveer 2 uur pruttelen. Schil en kook de gewenste hoeveelheid aardappels. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Serveer met gekookte aardappels, aardappelpuree of met wat frietjes voor patatje stoofvlees!


Eet Smakelijk.
Valenrosa-1.png
bottom of page