top of page

Sticky gehaktballetjes


Sticky gehaktballetjes
Sticky gehaktballetjes

Deze stickeyballetjes zijn echt ontzettend lekker. Je kunt ze eten bij de borrel of bijvoorbeeld door de wok heen doen. De stickey balletjes zijn eigenlijk Koreaanse balletjes omdat er een Gochujang pasta doorheen gaat, dit is een Koreaanse chilipasta. Deze pasta maakt de balletjes lekker pittig. Deze chilipasta kun je kopen bij de meeste toko’s en deze chilipasta kan je ook nog voor een ander gerecht op onze website gebruiken, namelijk Koreaanse kip. Dit is de link naar het recept. 


Heb jij deze stickey gehaktballetjes gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. Dan posten wij jouw foto in onze story!Wat heb je nodig voor ongeveer 18 balletjes: 

500 gram rundergehakt 

1 ei 

3 lente-uitjes 

2 tenen knoflook 

1 cm verse gember 

1,5 eetlepel Gochujang pasta 

1 mespuntje zout 

2 handen paneermeel 

roomboter om in te bakken 


Voor de saus:

3 eetlepels sojasaus 

3 eetlepels hoisinsaus 

1 cm verse gember 

2 tenen knoflook 

1 eetlepel rijstazijn 

1 eetlepel sesamolie 

1/2 eetlepel Gochujang pasta 

1 eetlepel maïzena 

eventueel sesamzaadjes 


We beginnen met het maken van de gehaktballetjes. Doe het gehakt in een kom samen met het ei. Snijd de lente-ui en de knoflook fijn en rasp de verse gember. Doe ook dit in de kom bij het gehakt. Voeg nu de Gochujang pasta, zout en het paneermeel toe. Meng dit allemaal met je handen door elkaar. Ze worden een beetje rood van de Gochujang pasta maar dit was je er zo af. Wanneer alles goed is gemengd rol je kleine balletjes. 


Wanneer je alle balletjes hebt gerold doe je een flinke plak roomboter in de pan en bak de balletjes. Zorg ervoor dat je ruimte houdt tussen de balletjes zodat ze rondom ook genoeg garing krijgen. Ik heb de balletjes ook in etappes gebakken. Bak ze op middelhoog vuur totdat ze mooi goudbruin zijn. 


Maak ondertussen of als je klaar bent met de balletjes de saus. Doe hiervoor de sojasaus en hoisinsaus in een steelpan. Rasp de verse gember en snijd de knoflook heel fijn. Je kunt hier natuurlijk ook een rasp voor gebruiken. Doe ook de gember en knoflook in diezelfde steelpan. Voeg daarna de rijstazijn, sesamolie en Gochujang pasta toe en roer goed door. Zet het vuur op middelhoog. Doe de maïzena in een apart bakje en voeg hier 1 eetlepel water aan toe. Roer dit goed door elkaar zodat je geen klontjes meer hebt. Voeg dit daarna toe aan de steelpan.


Roer dit goed door met een garde en wanneer de saus mooi is ingedikt zet je het vuur uit en roer je de balletjes door de stickey saus. Serveer de balletjes gelijk. Je kunt als laatste nog een beetje sesamzaadjes over de stickey gehaktballetjes strooien.


bottom of page