top of page

Speculoos overnight oats


Recept Speculoos overnight oats
Speculoos overnight oats recept

Havermout ontbijtje

Ik was eerder nooit echt fan van havermout, want dan krijg je heel snel een natte dikke pap en daar pas ik voor. Maar toen had Rosa dit speculoos ontbijtje gemaakt, en ik ben hier helemaal weg van. Het is een stuk steviger dan bijvoorbeeld havermout. Dit komt doordat je de havermout mengt met de chiazaad. Chiazaad is een superfood, wat eigenlijk uitzet als het in aanraking komt met water. Het zaadje krijgt dan een dikker randje, waardoor je voller raakt. Je kunt meestal een havermout ontbijtje maken en gelijk eten, maar dit ontbijtje moet even rusten in de koelkast zodat het lekker stevig kan worden. Houd hier dus wel rekening mee, want je kunt dit ontbijtje niet gelijk eten.Chia pudding

De chippudding is tegenwoordig best een trend. Chiapudding maak je met chiazaad en iets vloeibaars, zoals melk of amandelmelk en fruit. Deze chiapudding is een mix van Chia en havermout. Waardoor het een stevig ontbijtje is waar je goed de dag mee kunt starten. Toen ik dit ontbijtje had gegeten, had ik de hele ochtend geen honger en dat is precies wat ik nodig heb. Ik heb snel de neiging om tussendoor lekker te snoepen, en met dit speculoos ontbijtje had ik dat helemaal niet. Normale chiapudding moet je ook een nachtje in de koelkast laten staan, zodat je echt een pudding krijgt. Dat is hetzelfde met dit ontbijtje.


Makkelijk ontbijt

Als je op zoek bent naar een makkelijk ontbijtje, dan is dit ontbijtje iets voor jou! Dit ontbijt is heel makkelijk om te maken en zo klaar. Prak de banaan en meng daarna alle ingrediënten samen en zet in de koelkast. Doe het in een makkelijk bakje of potje met deksel zodat je dit ontbijtje gemakkelijk mee kunt nemen. Toen ik nog naar mijn stage ging, had ik in de ochtend nooit veel tijd om rustig te ontbijten dus deed ik dat vaak in de trein. Het is dan heel makkelijk als je een goed afgesloten bakje hebt.


Recept overnight oats met Speculoos en chiazaad
Overnight oats met Speculoos en chiazaad


Speculoos ontbijtje

Wie lust er nou geen Speculoos? Ik (Val) vind het erg lekker, maar Rosa is er dol op. Wij hebben dan ook altijd wel een pot in de lade staan thuis. Ik heb Rosa wel eens betrapt toen zij een lepel speculoos nam uit de pot. Hoe lekker is het om je dag te starten met iets wat je erg lekker vindt Het is een gezonder ontbijtje door de havermout en chiazaad dus een beetje speculoos is helemaal niet verkeerd. Neem de speculoos wel met mate.


Heb jij dit heerlijke ontbijtje met speculoos gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie.Let op: maak het minimaal 6 uur van tevoren


Wat heb je nodig voor 1 persoon:

1 rijpe banaan

160 ml amandelmelk (ongezoet)

1 theelepel chiazaad

80 gram fijne havermout

25 gram speculoospasta

optie: 1 of 2 speculooskoekjes


Prak de banaan in een kom fijn met een vork en voeg daarna de amandelmelk toe en roer goed door. Voeg daarna het chiazaad en de havermout toe en meng goed. Verdeel dit mengsel over 1 grotere of 2 kleine potjes, wij gebruikten hiervoor een glazen jampot. Zet je havermout voor minimaal 6 uur in de koelkast, het beste is om het een nachtje in de koelkast te laten staan.Haal daarna je ontbijtje uit de koelkast en doe de speculoospasta in een bakje dat in de magnetron kan. Laat de speculoos in de magnetron smelten voor 30 seconden. Roer even goed door en zet eventueel weer even terug in de magnetron als het niet goed gesmolten is.


Giet daarna de gesmolten speculoos over de havermout en top eventueel af met een speculooskoekje. Geniet van je heerlijke ontbijtje.


Tip: Doe je ontbijtje in een bakje dat je makkelijk mee kunt nemen. Zo kun je ervan genieten in de trein of op kantoor.


Chiapudding en overnight oats recept
Chiapudding en overnight oats recept

Comments


bottom of page