top of page

Speculoos croissants


Speculoos croissants
Speculoos croissants Danerolles

Lang geleden heb ik eens een croissant gegeten gevuld met speculoos. Heerlijk was het! Ik ben zelf echt heel fan van speculoos en schuddebuikjes… echt iets voor in de decembermaand ook haha! Laatst was ik bij Val haar werk in Rotterdam en zij hadden ook allemaal lekkere gevulde croissants liggen!We kwamen op het idee om heerlijke gevulde croissants te maken met speculoospasta en schuddebuikjes. We hebben hiervoor de croissantvellen van Danerolles gebruikt. Dit is zo handig als je in een handomdraai heerlijke croissants wilt. Als je ze zelf wilt maken ben je wel 3 dagen zoet, dus waarom geen pak van Danerolles gebruiken? De croissants zijn zo klaar, worden lekker knapperig en zijn zo lekker van smaak.


Voor een lekkere croissant ben ik altijd wel in. Graag houd ik mijn ontbijt altijd wel gezond, maar deze kon ik echt niet laten liggen. Het zijn dus croissants met een laagje speculoospasta en schuddebuikjes ertussen. Oprollen en klaar zijn ze! Ik zou het zeker niet erg vinden om 5 december met al dit lekkers te beginnen.


Hebben jullie deze heerlijke croissants gemaakt? Maak een foto, tag ons op social media @valenrosasrecepten.Croissants met speculoos en schuddebuikjes
Croissants met speculoos en schuddebuikjes

Wat heb je nodig:

1 blikje Danerolles Croissants extra large

Speculoospasta

Schuddebuikjes

Eventueel 1 eitje om te bestrijken


Verwarm de oven op 180 graden.


Open de verpakking van Danerolles en rol het deeg uit. Snijd de lijntjes los van elkaar met een mes zodat je 6 driehoeken krijgt. Leg een driehoekje voor je neer en smeer lekker vol met speculoospasta, strooi er dan nog lekker wat schuddebuikjes overheen. Rol de croissant op door de brede kant naar de punt te rollen. Herhaal dit voor alle zes de stukken deeg en plaats deze op een met een bakpapier beklede bakplaat. Vorm als laatste de croissants nog in een halvemaan achtige vorm en bak ze in ongeveer 15 minuutjes goudbruin.


Tip: wil je nog extra glans? Klop dan een eitje en bestrijk het deeg hiermee met een kwastje.Speculoos croissants
Speculoos croissants

Valenrosa-1.png
bottom of page