top of page

Speculaaskoekjes met witte chocolade


Speculaaskoekjes met witte chocolade
Speculaaskoekjes met witte chocolade

Deze herfstige koekjes in de vorm van pompoentjes zijn ideaal om nu te maken en is een erg leuk idee voor Halloween bijvoorbeeld. Wanneer je geen pompoen uitsteker hebt kun je natuurlijk ook andere vormpjes gebruiken. Deze speculaas koekjes zijn erg gemakkelijk om te maken en je maakt ze dan ook met maar 4 ingrediënten. Ook de baktijd is erg kort dus als je snel koekjes wilt maken dan is dit recept zeker een goed idee. 


Wij hebben over de koekjes nog een beetje witte chocolade gespoten omdat wij dat net wat lekker vinden, maar je kunt ze ook zonder witte chocolade maken. Onder het recept lees je hoe je van die mooi witte lijntjes witte chocolade krijgt. Heb jij deze speculaaskoekjes met witte chocolade gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. 


Wat heb je nodig voor +/- 12 koekjes:

90 gram boter 

60 gram witte basterdsuiker 

125 gram bloem 

2 eetlepels speculaaskruiden 

Optie 50 gram witte chocolade 


Doe de boter, basterdsuiker, bloem en de speculaaskruiden in een kom en mix dit met een mixer met deeghaken of met de hand. Mix dit tot een samenhangend deeg en haal het deeg daarna uit de kom en rol tot een bal. Pak de bal nu in met vershoudfolie en leg 45 min in de koelkast. 


Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden hete lucht en bestuif het werkblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm en steek met vormpjes het deeg uit. Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en houdt tussen elke koekjes een paar cm afstand. Bak de koekjes 8 minuten gaar in de oven.


Wanneer je niet alle koekjes tegelijk kunt bakken, raad ik je aan om het deeg tussendoor weer in de koelkast te leggen. Wanneer het deeg als warm is voordat het de oven ingaat lopen de koekjes erg uit en zie je de vormpjes niet meer goed. 


Als optie kun je nog een beetje witte chocolade over de koekjes spuiten. Smelt de chocolade au bain-marie en doe het vervolgens in een spuitzak of boterhamzakje. Laat de chocolade iets afkoelen en knip een heel klein puntje van de onderkant af. Maak daarna mooie strepen over de koekjes en top eventueel nog af met wat sprinkles.bottom of page