top of page

Snelle pizza rolls


Snelle pizza hapjes maken
Pizza rolls voor bij de borrel

Deze super east pizza rolls had ik laatst gemaakt voor de borrel. Oma kwam bij ons eten, en ik wilde eens iets anders maken dan een toastje met kaas. Toen kwam ik op deze pizza rolls en ze zijn super makkelijk om te maken. Je hebt ook maar 6 ingrediënten nodig, en de pizza rolls hoeven ook maar 13 minuten in de oven. Voor dit recept gebruik je vers bladerdeeg dat je tegenwoordig wel bij elke supermarkt kunt kopen. Het ligt vaak in de koeling bij de stokbroden met kruidenboter en verse pizza’s. Een rolletje vers bladerdeeg hebben pap en Rosa eigenlijk altijd wel in huis.


Borrelhapjes maken

Dit recept is een echt borrelrecept. Deze kleine mini pizza’s zijn erg leuk om te serveren tijdens de borrel. Serveer ze op een groot bord of een leuke plank en het ziet er gelijk gezellig uit. Je kunt met de ingrediënten natuurlijk zelf een beetje spelen. Maak de pizza rolls bijvoorbeeld wat pittiger door chilivlokken of chilipoeder te gebruiken. Ook kun je blauw kaas gebruiken of serranoham. Het is maar net wat je lekker vindt.


Pizza voor bij de borrel

Stel je hebt nog wat pizza rolls over, bewaar deze dan in een afgesloten bakje. Bak ze de volgende dag nog een paar minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Eigelijk zijn deze pizza rolls een soort mini pizza’s maar dan opgerold. Hmmm… ik krijg er alweer helemaal zin in.


Heb jij deze super east pizza rolls gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie! Van dit recept hebben we een reel gemaakt, deze staat op Instagram! Dus ben je benieuwd naar dit recept en wil je binnen 30 seconden zien hoe makkelijk je deze pizza rolls maakt? Kijk dan op ons Instagram-account @valenrosasreceptenWat heb je nodig:

1 rol vers bladerdeeg

1 pakje frito

8 plakken chorizo

1 klein zakje geraspte kaas

1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden

Peper en zout


Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht.


Rol het bladerdeeg uit op het aanrecht en smeer het bladerdeeg in met een beetje Frito (niet alle). Smeer de frito niet helemaal door tot aan de randen, dit maakt het een smeerboel met oprollen.


Snijd de chorizo in stukken en strooi dit over het bladerdeeg samen met de geraspte kaas. Strooi de Italiaanse kruiden, peper en zout over het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg vervolgens op en snijd in plakken, je krijgt dan mooie rondjes zoals bij cinnamon buns.


Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Let de gesneden pizza rolls op het bakpapier, met de gesneden kant naar boven. Gaar de pizza rolls in de oven voor ongeveer 13 minuten. Houd de pizza rolls wel goed in de gaten want het kan ineens hard gaan.


Haal de super east pizza rolls uit de oven en serveer direct.
bottom of page