top of page

Snelle pasta met paddenstoelen en tijm


Snelle pasta met paddenstoelen en tijm
Snelle pasta met paddenstoelen en tijm

Het overkomt ons vaak dat we zo druk zijn dat we even snel een hapje moeten eten. Wij bestellen eigenlijk bijna nooit eten als we niet zoveel tijd hebben om te koken maar maken dan juist deze heerlijke pasta met paddenstoelen en tijm. Het bereiden van deze maaltijd kost je dan ook ongeveer 20 minuten wat ideaal is wanneer je haast hebt. Nu het weer kouder wordt buiten en de blaadjes van de bomen vallen wilde ik dit herfstige recept met jullie delen. 


Op de markt heb ik verschillende soorten paddenstoelen gekocht die ik heb gebruikt voor dit gerecht. Je kunt natuurlijk ook een melange kopen bij de Albert Heijn bijvoorbeeld. De pasta die je op de foto ziet heet ‘trofie’ en deze pasta heb ik gekocht bij de Italiaanse supermarkt in Rotterdam, maar je kunt natuurlijk allerlei soorten pasta gebruiken voor dit gerecht. Het leuke aan deze pasta is dat het vaak met de hand opgerolde langwerpige/kronkelige sliertjes zijn waardoor de pastasaus helemaal in de pasta gaat zitten. 


Heb jij deze snelle pasta met paddenstoelen en tijm gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. Bereidingstijd: 20 minuten


Wat heb je nodig voor 4 personen:

300 gram pasta (wij gebruikten de soort trofie pasta)

3 tenen knoflook 

1 sjalot

3 takjes verse tijm 

500 gram gemengde paddenstoelen

1 eetlepel boter 

80 gram Parmezaanse kaas 

4,5 eetlepel crème fraiche light 


Zet een pan met water op en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wanneer de pasta gaar is gekookt bewaar je nog één kopje van het pastawater. 


Snijd de tenen knoflook en de sjalot fijn en zet een pan met een beetje olijfolie op het vuur. Bak de knoflook, sjalot en tijm even kort in de pan op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de paddenstoelen grof en voeg deze toe aan de pan samen met de eetlepel boter. 


Door de paddenstoelen in een beetje extra boter te bakken krijgen ze een heerlijke smaak. Het is belangrijk om de paddenstoelen niet te lang te bakken want hierdoor worden ze snotterig. Voeg nu 30 gram Parmezaanse kaas en de crème fraiche toe en roer dit goed door. Voeg daarna de pasta en het kopje pastawater toe en roer goed door. Laat de pasta de saus een beetje opnemen en voeg naar smaak nog peper en zout toe. Wanneer het vocht van het pastawater is verdampt/opgenomen is je pasta klaar. 


Strooi nog een beetje Parmezaanse kaas over je pasta op het bord en geniet van je heerlijke en makkelijke pasta.Comments


bottom of page