top of page

Snelle kip roti


Snelle kip roti
Snelle kip roti

Sinds ik in Rotterdam woon ben ik echt gek van roti. In Otterlo maakten wij dit eigenlijk nooit en haalden we het ook niet. In Rotterdam zit er (gelukkig) op bijna elke hoek van de straat een toko waar je heerlijke dingen kunt halen. Na al het eten van de afhaal roti was ik ook erg benieuwd hoe je zelf heel gemakkelijk roti kunt maken zonder dat je naar allerlei toko’s moet om ingrediënten te halen. Alle ingrediënten voor dit recept kun je dan ook kopen bij de Albert Heijn, maar wel vaak de grotere. Ze hebben zelfs erg lekkere roti vellen.


In de klassieke roti gaat kousenband en eet je de roti met een ei, maar bij dit recept gebruik je deze ingrediënten niet. Ik wilde vooral een lekker en makkelijk recept voor jullie maken waarbij je toch de smaken van roti goed proeft. Mocht je het lekker vinden dan kun je er altijd een eitje bij koken. Toen ik dit recept voor het eerst had gemaakt was ik helemaal verbaasd over het feit dat het zo lekker was. Natuurlijk kun je deze snelle roti met kip niet vergelijken met de roti van de toko, maar ik vind hem ontzettend lekker.Zelfs een beginnende kok kan dit recept maken, want het is echt niet moeilijk. Je moet zelf wel goed even opletten of er nog genoeg saus in de pan zit zodat de aardappels goed gaar kunnen worden. Als dit niet zo is kun je een beetje water toevoegen. Dit zou ik wel pas op het einde beoordelen en niet gelijk bij het begin al wat extra water toevoegen.


Wanneer je op zoek bent naar een roti recept met kip dan kan ik je dit recept zeker aanraden. Rosa en papa vonden het ook heerlijk. Ik heb dit recept inmiddels al 4 keer gemaakt. Let er overigens wel op dat je de kip voor in de roti even moet marineren. Des te langer je de kip kunt marineren des te lekkerder. Ik doe het soms al in de middag, maar laat de kip minimaal 1 uur marineren in de yoghurt/kwark en de kruiden. Je hoeft de kip ook niet helemaal gaar te bakken in het begin. Als de buitenkanten zijn dichtgeschroeid dan is het goed. De kip gaart namelijk net als de aardappels door in de saus. Hierdoor wordt de kip lekker mals.


Heb jij het recept van deze snelle roti met kip gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

500 gram kipdijfilet

2 eetlepels kwark/yoghurt

3 eetlepels garam masala kruiden

1/2 theelepel kaneel

2 witte uien

2 tenen knoflook

3 eetlepels Faja Lobi Roti masala trafasie (Albert Heijn)

400 gram vastkokende aardappels

400 gram sperziebonen

1 blokje kippenbouillon

300 ml kokosmelk

4 grote roti vellen (of 8 kleine)

(Optie kook er wat eieren bij)


LET OP: marineer de kip ongeveer een uur van tevoren!!


Snijd de kipfilet in stukjes en doe de stukjes in een kom. Schep hier 2 eetlepels kwark bij, 2 eetlepels garam masala kruiden en de kaneel. Roer dit goed door en laat ongeveer een uurtje intrekken in de koelkast.


Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Snijd de onder/bovenkant van de sperziebonen en snijd ze doormidden. Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze in de pan met een scheut olijfolie of zonnebloemolie. Bak de kip kort in diezelfde pan zodat de kip rondom is dichtgeschroeid. De kip gaart straks verder in de saus. Voeg daarna 3 eetlepels Faja Lobi Roti toe en nog 1 eetlepel garam masala. Bak dit kort mee en voeg daarna de aardappels en de sperziebonen toe.Los 1 blokje kippenbouillon op in 450 ml water en voeg daarbij de kokosmelk. Roer dit goed door elkaar. Wanneer je de aardappels en sperziebonen ongeveer 5 minuten hebt meegebakken voeg je het bouillon/kokosmengsel toe. Roer het geheel goed door en laat dit ongeveer 30 minuten pruttelen met de deksel op een kier. Als de saus wat droog wordt kun je tussendoor nog een beetje water toevoegen. De aardappels moeten namelijk gaar koken in de saus.


Bereid de rotivellen volgens de aanwijzing op de verpakking. Eet Smakelijk!Valenrosa-1.png
bottom of page