top of page

Snelle groene curry met witvis


Snelle groene curry met witvis
Snelle groene curry met witvis

Curry eten wij eten best vaak omdat het makkelijk en snel klaar is en er veel groenten in gaan.  Deze groene curry is dan ook makkelijk en snel om te maken. De curry moet wel even 20 minuten zachtjes pruttelen, maar je kunt in die tussentijd nog wat anders doen. Wel moet je af en toe roeren. De witvis gaar je in de oven en leg je daarna over de curry. Je kunt hem ook eventueel in stukjes scheuren en heel voorzichtig door de curry roeren, maar het gevaar is wel dat de vis dan snel uit elkaar kan vallen. Is zou ervoor kiezen om de vis op de curry te serveren zodat iedereen hem op zijn eigen bord door de curry kan roeren. Heb jij deze groene curry gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

4 witvis of pangasiusfilets 

1 witte ui

2 tenen knoflook 

6 eetlepels olijfolie

1 pakje Thaise groene currypasta (van Fairtrade Original)

1 bloemkool

1 courgette 

1 eetlepel Thaise groene currykruiden van Jonnie Boer 

1 blikje kokosmelk 

1 bouillonblokje 

1 eetlepel maizena 

2 bosuien 

peper en zout 


Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. 


Neem een ovenschaal en besprenkel deze met 2 eetlepels olijfolie en leg de vis hierop. Besprenkel de vis vervolgens met nog 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout en zet apart. 


Snijd bloemkool en courgette in stukken, maar doe dit niet te klein anders blijft er straks niks meer van over. De curry moet namelijk 20 minuten pruttelen en anders lossen de groenten helemaal op. Snijd de ui en knoflook fijn. Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook hierin. Wanneer je dit een paar minuten hebt gebakken, voeg je de groene curry pasta toe. Bak dit 1 minuut mee en voeg daarna de bloemkool en courgette toe. 


Laat dit 5 minuten meebakken op middelhoog vuur en voeg de Thaise currykruiden toe. Voeg daarna de kokosmelk, het bouillonblokje en 180 ml water toe. Meng in een ander bakje 1 eetlepel maïzena en 1 eetlepel water. Roer dit goed door en wanneer er geen klontjes meer inzitten voeg je dit toe aan de curry. Laat de curry nu 20 minuten zachtjes pruttelen. Doe de vis in de oven en laat de vis 20 minuten in de oven garen. Snijd de bosui in kleine ringetjes en zet apart voor de garnering.


Comments


bottom of page