top of page

Snelle chocolademousse


Recept voor chocolademousse
Chocolademousse recept

Snelle chocolademousse

Het makkelijke en snelle aan dit chocolademousse recept is dat het recept maar uit een paar ingrediënten bestaat. Je maakt deze chocolademousse op basis van meringue, dat betekent dat er wel rauw eiwit in zit dus voor zwangere vrouwen valt deze mousse helaas af. Door opgeklopt rauw eiwit te gebruiken, heb je deze chocolademousse zo gemaakt. Wij hebben voor deze chocolademousse twee soorten chocolade gebruikt. We hebben eigenlijk 50/50 gedaan met de pure en melk chocolade. Als je gek bent op pure chocolade dan kun je ook heel goed alleen pure chocolade gebruiken. Het is maar net wat je lekker vindt.De lekkerste chocolademousse

Dit recept om zelf chocolademousse te maken is erg makkelijk en ook zo klaar. Houdt er wel rekening mee dat de chocolademousse minimaal 3 uur moet opstijven in de koelkast dus begin optijd met het maken. Zelf heb je binnen nog geen 10 minuten deze chocolademousse gemaakt. Het lekkere aan deze chocolademousse is dat hij op basis van eiwit wordt gemaakt en hierdoor hartstikke luchtig wordt. Het is wel belangrijk om de eiwitten te kloppen in een schone en niet vette kom. Wanneer je hierover twijfelt is het goed om de kom nog een keer af te wassen met afwasmiddel om er zeker van de zijn dat je eiwitten goed opkloppen.


Dessert met chocolade

Wij zijn echt gek op chocolade, vandaar dat je ook heel veel baksels en dessert met chocolade op onze website ziet. Deze chocolademousse is een heerlijk dessert en ligt niet zwaar op de maag. Misschien denk je dat, maar dat valt juist heel erg mee. Dit komt doordat de mousse uit eiwit bestaat en bijvoorbeeld niet uit slagroom. Doe de chocolademousse in kleine bakjes of glaasjes en laat opstijven in de koelkast.Dit recept voor makkelijke chocolademousse viel bij ons heel goed in de smaak. Heb jij dit recept ook gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.


Recept voor fluffy chocolademousse
Luchtige chocolademousse

Bereidingstijd:

10 min + 3 uur opstijven


Wat je nodig voor 4 personen chocolademousse:

50 gram melkchocolade

50 gram pure chocolade

3 eieren

2 eetlepels suiker

1 mespuntje zout

Optie: een klein beetje chocolade voor bovenop


Smelt de chocolade au bain-marie en zet aan de kant wanneer de chocolade gesmolten is.Pak een schone kom en scheid de eieren. Je gebruikt alleen het eiwit in dit recept van alle drie de eieren. Klop met een mixer alle drie de eiwitten in een schone kom luchtig en wanneer het een witte massa is geworden voeg je de suiker beetje voor beetje toe. Laat het eiwit opkloppen totdat je mooie glanzende pieken krijgt. Voeg daarna het zout toe en klop nog even kort.


Pak nu de chocolade en spatel ongeveer de helft van het opgeklopte eiwit door de chocolade. Doe dit niet met de mixer maar met een spatel en doe het voorzichtig om de luchtigheid te bewaren. Spatel vervolgens de rest van het eiwit door de chocolade en meng alles tot een luchtige chocolademousse. Schep nu de chocolademousse in kleine bakjes of glaasjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.


Optie: rasp een beetje chocolade met de kaasschaaf en besprenkel dit over de chocolademousse wanneer het uit de koelkast komt als extra touche. Enjoy!
Recept voor makkelijk te maken chocolademousse
Makkelijk te maken chocolademousse

Valenrosa-1.png
bottom of page