top of page

Snel passievrucht dessert


Snel passievrucht dessert
Snel passievrucht dessert

Passievrucht is een van onze favorieten en daarom hebben we voor jullie een heerlijk fris dessert gemaakt met passievrucht. Wij proberen altijd een dessert zo fris en luchtig mogelijk te maken zodat het niet extra zwaar op de maag ligt. Deze desserts zijn ideaal om te maken met dit warme weer. Wij hebben ze in glaasjes gemaakt zodat iedereen een eigen glaasje krijgt. Kies voor een wat hoger glaasje zodat je de laagjes goed kunt zien. 


Om toch ergens nog een beetje aan de lijn de denken met dit dessert gebruiken we volkoren digestive koekjes in plaats van normale biscuits. Het is makkelijk om voor dit dessert een spuitzak in huis te hebben. Heb je deze niet? Dan kun je deze gemakkelijk kopen of gebruik een boterhamzakje. Een trucje om de spuitzak goed te vullen is om een hoog/groot glas of een maatbeker te gebruiken en hier je spuitzak in te stoppen, vouw daarna de spuitzak over de rand zodat je hem gemakkelijk kunt vullen. 


Heb jij dit makkelijke en snelle passievrucht dessert gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

300 ml slagroom 

25 gram suiker 

200 gram roomkaas 

1 zakje klopfix

1 zakje vanillesuiker 

1 theelepel vanille extract 

5 passievruchten 

8 volkoren digestive koekjes


Benodigdheden:

4 glaasjes 

spuitzak


Pak een kom en klop de slagroom met de mixer samen met de suiker totdat het bijna stijf is. Het moet wel een dikke substantie zijn, maar wel vloeibaar. 


Klop in een andere kom de roomkaas los met een garde en voeg de klopfix, vanillesuiker en vanille extract toe. Voeg beetje bij beetje de mascarpone toe aan de slagroom en klop dit met de mixer tot een glad beslag. Klopt niet te lang anders gaat je slagroom schiften en krijg je klonten. 


Schep het mascarpone/slagroom mengsel in een spuitzak en leg nog 30 minuten in de koelkast zodat het nog een beetje kan opstijven. 


Snijd de passievrucht door en haal met een lepel het vruchtvlees eruit en zet apart. Verkruimel de digestive koekjes over 4 glaasjes. Bouw de glaasjes als volgt op. Begin met de eerste laag verkruimelde digestive koekjes, dan een beetje mascarpone/slagroom mengsel, dan wat passievrucht, nog meer mascarpone/slagroom mengsel en weer een beetje passievrucht. Herhaal dit bij alle 4 de glaasjes. 


Laat de glaasjes minimaal nog een uurtje opstijven in de koelkast voordat je ze serveert.


Comments


bottom of page