top of page

Smoothiebowl ananas en Spirulina


Smoothiebowl ananas en Spirulina
Smoothiebowl ananas en Spirulina

Deze smoothiebowl krijgt de groene kleur door de Spirulina. Spirulina is afkomstig van de blauwgroene algen en heeft daarom een donkergroene kleur. Spirulina is rijk aan eiwitten, krachtige antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen. Ook is de poeder rijk aan mineralen en zit boordevol met vitamines. Wanneer je aan de poeder ruikt denk je misschien hmmm dit zal nooit lekker zijn in mijn smoothiebowl. Maar door de ananas en de banaan die in de smoothie gaan proef je de Spirulina helemaal niet. Wel geeft het de leuke groene kleur en krijg je de vitamines binnen. Je kunt Spirulina onder andere kopen bij de Albert Heijn. Heb jij deze smoothiebowl gemaakt? Tag ons dan in de foto.Wat heb je nodig voor 1 persoon:

200 gram bevroren ananas 

1 banaan 

200 ml kokos, soja of amandelmelk

1 theelepel Spirulinapoeder*


Topping:

chiazaad

gemalen kokos

kokosvlokken 


*Spirulinapoeder is onder andere te koop bij de AH


Benodigdheden:

blender


Pak een blender en doe de bevroren ananas, een halve banaan, de kokosmelk en de Spirulina in de blender. Spirulina vlekt ontzettend in je kleren dus pas op! Blend dit totdat het helemaal glad is en de Spirulina goed is opgenomen. Snijd de halve banaan in plakjes en zet apart. Doe het mengsel in een kom en verdeel de toppings erover. 


Je kunt zelf de toppings gebruiken die je wilt, ik heb chiazaad, gemalen kokos en kokosvlokken gebruikt. Je kunt er ook nog andere zaden, granola, fruit, gepofte quinoa of bijenpollen op doen.


Valenrosa-1.png
bottom of page