top of page

Skinny eiersalade


Skinny eiersalade
Skinny eiersalade

Tijdens de pauzes op school aten mijn vriendinnen en ik vaak een broodje met een lekker dipje.. eiersalade of kip kerrie salade.


We kennen allemaal natuurlijk wel de voorverpakte dipjes uit de supermarkt, vaak bomvol onnodige vetten en veel toevoegingen die ons lichaam helemaal niet nodig heeft. 


Zelf dipjes maken met verse producten is niet alleen heel erg lekker en gezond, maar ook helemaal niet moeilijk! Ik besloot zelf een keer een gezondere variant van eiersalade te maken en deze viel zeker in de smaak! Heerlijk op een broodje, cracker of rijstwafel. Wat heb je nodig voor 1 kommetje:

4 eieren

1 klein sjalotje

2 eetlepels Griekse yoghurt

1 theelepel mosterd

snuf paprikapoeder

Snuf kerriepoeder

peper en zout

1 eetlepel bieslook

1/2 theelepel chilivlokken


Kook de eieren hard in ongeveer 8-10 minuten. Laat de eieren schrikken met koud water en pel de eieren vervolgens. Snijd de afgekoelde eieren in kleine stukjes.


Snipper het sjalotje zo fijn mogelijk en doe in een kommetje. Voeg vervolgens de yoghurt en mosterd erbij. Breng op smaak met een snuf paprikapoeder, een snuf kerriepoeder en peper en zout en meng goed. Voeg hierbij de stukjes ei en meng nogmaals goed door. Hak de bieslook fijn en voeg dit erbij. Voeg als laatste de chilivlokken toe. 


Tip: je kunt ook mayonaise toevoegen aan deze eiersalade maar dat maakt hem wel iets ongezonder en vetter.


Valenrosa-1.png
bottom of page