top of page

Shortbread confetti koekjesKoekjes met confetti recept
Koekjes met confetti

Deze koekjes heb ik kort geleden voor het eerst gemaakt toen ik op zoek was naar een makkelijk recept. Voor dit koekjesrecept heb je dan ook bijna geen ingrediënten nodig. Ideaal! Houd er wel rekening mee dat het deeg een uurtje in de koelkast moet rusten. Als je dit niet doet zal het deeg sneller afbrokkelen. Kortom, met dit koekjes recept maak je de lekkerste en makkelijke shortbread koekjes met confetti.


Als je confetti voor dit recept gebruikt, gebruik dan wel confetti/sprinkles die in de oven kunnen. Je hebt veel sprinkles die niet in de oven kunnen en als je dit wel doet zullen ze heel erg uitlopen wat zonde is voor je koekjes. Wij bestellen onze sprinkles altijd bij Baktotaal Bouwhuis.


Recept voor confetti koekjes
Confetti koekjes

Shortbread staat erom bekend kort in de oven te moeten waarbij het deeg een beetje kan brokkelen. Ik noem het ook wel robuuste koeken omdat je ze niet heel plat uitrolt waardoor ze wat dikker en groter blijven. Ik heb dit recept voor het eerst gemaakt toen ik mijn oppas familie voor het eerst ging ontmoeten. Willem, mijn oppaskindje vond ze heerlijk.


Heb jij deze heerlijke shortbread confetti koekjes gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creaties!


Recept voor shortbread confetti koekjes
Shortbread confetti koekjes

Wat heb je nodig voor ongeveer 20 koekjes:

250 gram roomboter

100 gram poedersuiker

1 theelepel vanille extra

300 gram bloem

50 gram sprinkles


Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng vervolgens de boter in de mixer samen met de poedersuiker totdat het lekker romig is.


Voeg nu het vanille extract samen met de bloem en meng dit tot een stevig deeg. Voeg nu de sprinkles toe maar roer deze er met een grote (houten) lepel doorheen. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het deeg voor een uurtje in de koelkast zodat het kan rusten.


Verwarm de oven voor op 175 graden boven en onder warmte. Haal na een uur het deeg uit de koelkast en rol het met een beetje bloem uit tot een grote lap van 1 cm dik. Steek met een koekjesvormpje de koekjes uit en leg deze op een bakpapier die bekleed is met bakpapier.


Gaar de koekjes voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.bottom of page