top of page

Scroppino met limoncello


Recept voor scroppino met limoncello
Scroppino met limoncello

Dit drankje is ontzettend lekker, verfrissend en ideaal om te maken voor bijvoorbeeld kerst. Een scroppino maak je eigenlijk als tussengerecht om heel even iets lekkers fris te nuttigen tijdens een gangen menu. Een gangen menu kan vaak heel heftig en veel zijn en door een scroppino tussendoor kan je er weer tegenaan. Wij zijn echt fan van limoncello vandaar dat we deze variant hebben toegepast, want normaal maak je de officiële scroppino met vodka.Het leuke aan dit drankje is dat het supermakkelijk te maken is. Je het alleen een blender nodig en die doet al het werk voor je. Binnen nog geen 5 minuten heb je dit drankje gemaakt en ingeschonken. Ideaal als je snel iets lekkers en verfrissends op tafel wilt hebben binnen een mum van tijd. Wij vonden deze scroppino zo lekker dat wij hem ook gaan serveren op beide kerstdagen. Als je nou net als wij helemaal fan bent van limoncello dan kun je ook nog deze limoncello tulband met bergamot maken. Hebben ze nou geen bergamot bij jou de buurt? Gebruik dan citroen.


Recept voor scroppino met limoncello
Limoncello scroppino

Wij hebben ervoor gekozen om de scroppino te serveren in een champagneglas en dat is eigenlijk zoals het meestal wordt geserveerd. Mocht je deze niet hebben kun je natuurlijk ook andere glazen gebruiken. Kies dan we voor een glas op hoge voet, hierdoor ziet het er nog specialer uit. Als garnering is het leuk om een citroenplakje op de rand van het glas te steken. Hierdoor ziet het er nog feestelijker uit.


Wij vonden deze scroppino met limoncello ontzettend lekker. Heb jij dit recept gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar het resultaat.Wat heb je nodig voor 2 personen:

40 ml limoncello

60 ml prosecco

3 bollen citroen sorbetijs

eventueel citroen voor garnering


Benodigdheden:

blender

champagneglas


Doe de limoncello, de prosecco en het citroen sorbetijs in de blender en blenden maar. Snijd ondertussen een plakje van de citroen.

Schenk de scroppino in de champagneglazen en zet het (halve)schijfje citroen op de rand.


Proost!


Valenrosa-1.png
bottom of page