top of page

Scones met rozijnen


Scones met rozijnen
Scones met rozijnen

Scones zijn eigenlijk kleine broodjes die oorspronkelijk uit Schotland komen. Het zijn een soort kleine hartige broodjes die je belegt met clotted cream en jam. Wij vinden ze heerlijk!


Ons recept heeft een kleine twist, want er gaan rozijnen en een klein beetje kaneel door. Dit is overigens een erg leuk recept om te maken voor Pasen, want het is makkelijk en snel klaar. Ook kun je dit recept leuk serveren bij een high tea.


Wat heb je nodig voor 12 scones:

225 gram zelfrijzend bakmeel 

mespuntje zout 

2 zakjes vanillesuiker 

1 eetlepel kaneel 

2 eetlepels fijne kristalsuiker 

1 ei 

2 eetlepels melk 

85 gram boter 

80 gram rozijnen


Voor de clotted cream:

100 ml slagroom

1 eetlepel suiker

100 gram mascarpone 

½ theelepel vanille extract 


Benodigdheden:

jam

kwastje

mixer


Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. 


Doe het zelfrijzend bakmeel, zout, vanillesuiker, suiker, kaneel en boter in een kom. Kneed dit met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deel. Je kunt dit natuurlijk ook met de hand doen. 


Klop het ei los en voeg bijna het hele ei toe. Dat kleine beetje wat je overhoudt gebruik je straks om de scones mee in te smeren voordat ze de oven ingaan. Kneed het deeg tot een soepel maar stevig deeg. Voeg als laatste al knedend de melk toe. 


Kneed nu de rozijnen door het deel. Rol het deeg uit tot een lap van minimaal 1 cm. Let op dat je deeg niet te dun wordt, want anders worden je scones niet zo hoog. Gebruik bijvoorbeeld een rond glas van ongeveer 3 cm doorsnee om het deeg uit te steken.  


Leg de scones op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Kneed het restje deeg weer tot een bal en rol uit, net zo lang totdat je niks meer overhoudt. 


Neem een kwastje en kwast de scones met een dun laagje ei wat je nog over hebt. 


Bak de scones 15 minuten gaar in de oven. 


Laat de scones helemaal afkoelen als ze uit de oven komen. Klop voor de clotted cream de slagroom met suiker lobbig met een mixer. Roer in een andere kom de mascarpone los met een garde. Spatel nu de slagroom door de mascarpone en voeg het vanille extract toe. 


Snijd de scones open en smeer er eerst een laagje clotted cream op en vervolgens wat jam. Hmmmm heerlijk.

Valenrosa-1.png
bottom of page