top of page

Sambal Goreng Tahoe Tempeh


Sambal Goreng Tahoe Tempeh
Sambal Goreng Tahoe Tempeh

De moeder van een goede vriendin van mij is Indisch en van haar heb ik dan ook dit heerlijke recept. Toen ik nog bij Annefie in de klas zat en ik bij haar ging eten, had haar moeder Lisz een fantastische Indische rijsttafel gemaakt. Alles wat zij had gemaakt was zo lekker, en daarom wil ik hun favoriete recept graag met jullie delen. Credits naar Lisz en Annefie.


Toen wij alle ingrediënten voor dit recept gingen kopen bij de Amazing Oriental, moesten wij eerlijk gezegd wel even zoeken. Van sommige ingrediënten had ik nog nooit gehoord en ik wist dan ook helemaal niet hoe deze eruit zagen. Gelukkig zijn ze bij die supermarkt altijd even vriendelijk en willen ze je graag helpen. Door heel Nederland zitten verschillende filialen van Amazing Oriental waar je de producten kunt kopen voor dit recept. Oh, ja en dit is een vegetarisch recept!


Wat heb je nodig voor 4 personen:

1 heel blok Tahoe 

1 heel blok Tempeh

2 witte uien 

2 tenen knoflook

5 eetlepels laospoeder

3 eetlepels witte azijn 

1 schijf Goelah Dwajah

4 eetlepels bruine basterdsuiker 

5 lomboks 

5 salam blaadjes 

5 eetlepels zonnebloemolie  

zout en peper 

350 gram witte rijst


Benodigdheden:

pan met anti-aanbaklaag 

braadpan


Laat de Tahoe uitlekken en snijd deze in dobbelstenen. Ik begin altijd met het snijden van plakken van 1 cm dik en vervolgens snijd ik die weer in kleine stukjes. Snijd nu de Tempeh in plakken van 0,5 cm. Snijd vervolgens elke plak in lange dunne reepjes, een kleine plak snijd ik in 4 en een grote in 6 reepjes. 


Bak nu de gesneden Tahoe en Tempeh in 4 eetlepels zonnebloemolie in een pan met anti-aanbaklaag. Bak dit totdat alles mooi goudbruin is en zet apart. 


Snijd nu de uien, knoflook en pepers. Bak deze in een braadpan met een beetje zonnebloemolie. Voeg gelijk de salam en laos toe en laat de schijf Goelah Dwajah meesmelten. Voeg ook de basterdsuiker en de azijn toe en laat dit zachtjes pruttelen. Dit wordt namelijk de saus die je straks door de Tahoe en Tempeh roert. 

Wanneer je de azijn toevoegt aan de saus lijkt hij snel dun, maar wanneer je de saus met de rest mengt zal de saus in de Tahoe en Tempeh trekken. 


Kook nu de rijst volgens de verpakking. Meng nu de Tahoe en Tempeh samen met de saus en bak dit op laag vuur ongeveer 5 minuten. 


Haal als laatste de salam blaadjes uit de pan. 


Salemat Makan (eet smakelijk)Comments


bottom of page