top of page

Review: avocado-olie van Soilmates


Avocado-olie van Soilmates
Avocado-olie


Wij kregen deze hele mooie fles avocado-olie opgestuurd, en deze hebben wij natuurlijk uitbundig getest. Ik ben zelf echt dol op olijfolie, maar olijfolie kun je niet tot een hoge temperatuur verwarmen. Toen wij de fles olie ontvingen gingen we natuurlijk gelijk proeven. De smaak is erg neutraal, totaal anders dan olijfolie. Het leuke aan deze olie is dat de olie tjokvol met omega’s en antioxidanten zit en het ook nog eens super gezonde avocado-olie is. Deze olie hebben wij getest en wij zijn er helemaal weg van. Niet omdat Soilmates dat heeft gevraagd, maar wij vinden het echt een top product. De fles staat bij ons op het aanrecht naast de fles olijfolie en ik betrap mijzelf erop dat ik de avocado-olie veel meer gebruik dan de olijfolie.


Wat wij in Otterlo vaak eten is groente met aardappels uit de oven, omdat het makkelijk en lekker is. Normaal druppelde ik altijd wat olijfolie over de groente en aardappels, maar tegenwoordig doe ik dit met de avocado-olie. De groente en aardappels worden ook echt veel minder vet dan wanneer ik olijfolie gebruik. Wat ik erg prettig vind aan de schenktuit van de fles is, dat het gat niet al te groot is. Ik heb er namelijk een hekel aan als er ineens een buts olie uit de fles komt en met deze schenktuit kun je het goed doseren


Laatst had ik frietjes uit de oven gemaakt. Ik had een zak kant en klare gesneden verse frietjes bij de Albert Heijn gekocht. Deze frietjes had ik een klein beetje ingevet met de avocado-olie en de frietjes waren mega knapperig. Wat ik erg makkelijk vind aan deze avocado-olie is dat de olie erg warm kan worden. Normaal had ik altijd een zonnebloemolie als ik echt warm ging bakken, maar deze olie kan zelfs tot een temperatuur van 270 graden terwijl olijfolie maar tot 170/180 graden kan.


Een salade met deze avocado-olie vind ik ook niet verkeerd. Het geeft minder smaak dan olijfolie dus je moet wel andere smaakmakers gebruiken. Het voordeel is wel dat je salade minder vet wordt, wat ik prefereer anders maak ik geen salade. Ik gebruik vaak de volgende ingrediënten voor een lekkere dressing voor mijn salade: balsamicoazijn, avocado-olie, grove mosterd, scheutje sojasaus en lekker wat peper en zout. Deze combinatie kan namelijk bij veel soorten salade en groente.


Wist je dat maar liefst 20% van de avocadoteelt wordt weggegooid, simpelweg omdat de avocado’s te lelijk voor verkoop zijn? Soilmates zien zichzelf niet als bedrijf, maar als mensen die deze ugly avocado’s van de vuilnisbelt redden en er gezonde producten van maken, die zowel goed voor jou als voor de aarde zijn. 🥑


Binnenkort als ik weer ga bbq’n wil ik deze olijfolie ook gebruiken om het vlees mee in te smeren. Ik ben erg benieuwd! De fles met avocado-olie gaat bij ons erg hard. Kortom wij zijn gek van deze avocado-olie en wij raden je zeker aan om deze olie een keer te proberen? Klik dan hier.Kommentare


bottom of page