top of page

Red velvet cupcakes


Recept voor red velvet cupcakes met topping
Red velvet cupcakes

Wij zijn echt dol op red velvet en zijn dan ook aan de slag gegaan met dit lekkere en makkelijk te maken recept voor red velvet cupcakes. Wanneer je op zoek bent naar een red velvet cupcakes recept, zoek dan niet verder want dit recept is echt een topper. Het is belangrijk om voor dit recept karnemelk te gebruiken in plaats van gewone melk. Misschien lust je geen karnemelk maar daar proef je niks meer van als de cupcakes klaar zijn. Meestal kun je ook een kleine verpakking van de karnemelk kopen in de supermarkt.


Ook is het belangrijk om een cupcake vorm te hebben waar je de cupcake papiertjes inzet. Wanneer je alleen de cupcake vormpjes gaat gebruiken zal het papiertje een eigen vorm krijgen en niet mooi rond worden. Heb je nou geen cupcakevorm in huis? Dan adviseer ik je om meerdere papieren cupcake papiertjes te gebruiken voor 1 cupcake. Deze red velvet cupcakes zijn heel makkelijk te maken en ze hoeven ook niet zo lang in de oven, want ze zijn natuurlijk erg klein.Let op dat je de topping pas op de cupcakes spuit wanneer de cupcakes helemaal zijn afgekoeld. Misschien denk je oeehh die topping is echt een calorieënbom maar het maakt de cupcakes echt helemaal af. Doordat wij de cupcakes hebben gemaakt voor kerst zitten er kerstsprinkles op maar je kunt natuurlijk ook heel goed andere sprinkles gebruiken of niks. Lees verder in het recept wat je kunt gebruiken als je geen spuitzak in huis hebt.


Dit red velvet cupcake recept is een echte aanrader. Binnenkort komt per ook een nieuwe red velvet recept online maar dan voor red velvet American cookies. Weet je wel? Van die heerlijke dikke Amerikaanse koeken die knapperig zijn van buiten en zacht vanbinnen. Recipe for red velvet cupcake.


Heb jij deze heerlijke red velvet cupcakes gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. Wij zijn namelijk erg benieuwd naar jouw creatie.

Wat heb je nodig voor 14 cupcakes:

15 gram cacaopoeder

1 á 2 theelepels rode kleurstof

170 ml karnemelk

130 gram roomboter

200 gram fijne kristalsuiker

1,5 theelepel vanille extract

1 snufje zout

2 eieren

200 gr bloem

1,5 theelepel bakpoeder

1 theelepel witte wijnazijn

Eventueel nog sprinkles voor versiering


Voor de topping:

175 gram roomboter

150 gram poedersuiker

2 theelepels vanille extract

300 gram roomkaas (Mon Chou)


Benodigdheden:

Cupcake papieren vormpjes

Cupcake vorm


Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.


Meng de cacaopoeder samen met de rode kleurstof en de karnemelk in een kommetje en roer door zodat het gemengd is. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is en doe dit in een kom met de fijne kristalsuiker, vanille extract en het zout. Klop dit met de mixer tot een glad en romig beslag.


Voeg daarna de eieren een voor een toe aan het beslag, het tweede ei moet je wel pas toevoegen als de vorige helemaal is opgenomen. Wanneer beide eieren zijn opgenomen in het beslag en het beslag lekker luchtig is stop je met kloppen. Voeg nu de helft van de bloem en de helft van het karnemelk mengsel toe aan het beslag en mix dit goed door. Voeg daarna de rest van het karnemelk mengsel en de bloem en klop mee. Voeg als laatste het bakpoeder en de witte wijnazijn toe en mix het beslag nog even goed op hoge snelheid zodat het lekker luchtig wordt.


Zet nu de papieren cupcake vormpjes in de cupcake vorm, en schep het beslag in de vormpjes. Dit kun je het beste doen met een ijslepel, als je deze niet hebt zou ik twee lepels gebruiken. Bak de red velvet 20 á 25 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in de cupcakes om te kijken of ze klaar zijn. Komt deze er droog uit, dan zijn ze goed. Haal de cupcakes na het bakken uit de vorm zodat ze goed kunnen afkoelen.


Begin pas met het maken van de frosting wanneer de cupcakes helemaal zijn afgekoeld. Laat de boter op kamertemperatuur komen en klop deze luchtig in een kom. Voeg daarna de poedersuiker en vanille extract toe en klop romig. Wanneer je het wat langer klopt wordt de frosting witter. Voeg daarna de roomkaas toe en klop nog enkele minuten. Doe de topping in een spuitzak met een kartelmondje en spuit de topping over de afgekoelde cupcakes. Heb je nou geen spuitzak in huis? Gebruik dan een stevig boterhamzakje en knip een hoekje af en spuit de topping over de cupcakes. Versier eventueel nog met sprinkler af.
bottom of page