top of page

Rabarbercompote


Rabarbercompote
Rabarbercompote

Het is weer rabarber seizoen, maar de echte Nederlandse rabarber laat nog even op zich wachten. Met dit recept maak je heel gemakkelijk zelf rabarber compote. Gebruik het sap van een sinaasappel om de compote lekker fris te maken. Ik vind het persoonlijk altijd lekkerder om er wel een beetje suiker in te doen, zodat het niet mega zuur wordt.


Rabarber compote kun je erg lekker zo eten, of een beetje door je kwark of yoghurt roeren. Wist je dat je ook heel goed met rabarbercompote kunt bakken. Binnenkort verschijnen hier mega lekkere recepten mee op onze website. Sommige mensen vinden het nodig om hun rabarbercompote te binden met wat maïzena maar dit is bij dit recept echt niet nodig. Vind je het nog te nat? Laat de rabarber compote dan nog iets langer inkoken.


Heb jij deze frisse rabarber compote gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie.Wat heb je nodig voor 500 gram:

450 gram verse rabarber die mooi rood van kleur is

80 gram kristalsuiker

1 perssinaasappel


Was de rabarber onder de kraan en snijd de bovenkant en onderkant eraf. Snijd de rabarber in kleine stukjes van ongeveer 1 cm dik. Doe dit in de pan samen met de suiker en pers de sinaasappel uit boven de pan. Zet het vuur zachtjes en blijf af en toe roeren. Na ongeveer 10 minuten is de rabarber klaar, als alle stukjes uit elkaar gevallen zijn.Doe de rabarber compote in een bakje en laat afkoelen voordat je het in de koelkast zet.


Tip: doe een beetje rabarber door je yoghurtComments


bottom of page