top of page

Quiche met spinazie en courgette


Quiche met spinazie en courgette
Quiche met spinazie en courgette

Een quiche vinden wij beiden erg lekker. Meestal eten we een quiche in de avond met soms een salade erbij. Dit maakt het vaak wat frisser. Maak bijvoorbeeld een salade met een dressing van olijfolie, citroensap, peper, zout en een beetje mosterd. Bij ons blijft er altijd wel een klein stukje van de quiche over, waar we dan de volgende dag weer van kunnen smullen. 


Eigenlijk kan je met een quiche zelf variëren met groenten. Stel dat je nog wat groenten over hebt wat anders niet meer goed is, dan kun je daar makkelijk een quiche mee maken. Bij de supermarkt kopen wij vaak bladerdeeg in plaats van quiche deeg. Hierdoor wordt de korst erg knapperig en is het niet zo zwaar op de maag dan wanneer je quiche deeg gebruikt. Doordat in deze quiche spekjes en Paturain gaat is het niet nodig om extra zout of peper toe te voegen. 


Wat heb je nodig voor 1 quiche:

6 plakjes bladerdeeg 

450 gram spinazie 

165 gram Paturain kruidenkaas

125 gram spekjes 

1 courgette

1 ui

1 teen knoflook

klein zakje geraspte kaas 


Benodigdheden:

taartvorm


Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.


Haal het bladerdeeg uit de vriezer zodat het kan ontdooien. Bak de spekjes in een koekenpan op middelhoog vuur. (Gooi please geen extra olijfolie of boter in de pan, want uit de spekjes komt veel vet) Snijd ondertussen de ui en knoflook. Wanneer de spekjes wat zijn gekrompen en lekker knapperig zijn geworden, voeg je de ui en knoflook er aan toe en bak dit even mee. Haal vervolgens uit de pan en doe in een kom. 


Bak nu de spinazie kort in dezelfde koekenpan. Bak de spinazie in verschillende porties, want de spinazie slinkt heel erg. Bak de spinazie niet te lang, want hierdoor verlies je de goede vitamines. Wanneer alle spinazie is geslonken doe je het in een zeef. Druk dit goed aan zodat het meeste vocht eruit loopt. 


Doe de spinazie in de kom bij de ui en spekjes. Snijd de courgette in kleine stukjes en bak deze kort. Doe de courgette ook in de kom nadat het gebakken is. 


Voeg als laatste de paturain en de eieren toe in de kom en meng dit goed door elkaar.


Vet de bakvorm in met een beetje boter of gebruik een bakspray. Bekleed nu de bakvorm met het bladerdeeg. Soms moet je een beetje bijsnijden want de plakken moeten elkaar niet te veel overlappen. Als de bakvorm bekleed is met bladerdeeg prik je met een vorm gaatjes in de bodem. 


Nu kan de vulling in de bakvorm. Gaar de quiche 35 minuten in de oven. 


Haal de quiche na 30 minuten uit de oven en strooi de kaas over de bovenkant. Zet de quiche weer terug in de oven en gaar voor 15 minuten. 


Tip: serveer de quiche met een frisse salade 


Bon appetit!
Comments


bottom of page