top of page

Quiche met groene asperges


Recept voor een quiche met groene asperges
Quiche met groene asperges, ham en tomaatjes

Deze quiche is ontzettend lekker en eigenlijk heel gemakkelijk om te maken. Je hebt dan ook niet veel ingrediënten nodig en je kunt zelf ook makkelijk variëren. Heb je bijvoorbeeld nog een stukje courgette of prei over dan kun je dit ook gemakkelijk door de quiche doen. Deze quiche is heel leuk om te maken voor een Paas brunch. Het is een lichte quiche die je goed als lunch kunt eten. Wil jij deze quiche voor in de avond maken, serveer er dan een salade of een kopje soep bij.


Deze quiche met groene asperges en serranoham is een ideaal recept als je een snelle lunch wilt maken. In tegenstelling tot veel andere quiches hoeft deze ongeveer 25 à 30 minuten in de oven. Dit quicherecept is leuk om met Pasen te maken. Aangezien het een heel makkelijk recept is kun je deze quiche ook leuk met kinderen maken. Quiche kidsproof recept is het ook wel.Het is belangrijk dat je de asperges even kort kookt, want anders blijven ze te hard in de quiche. Met de tomaatjes hoeft dit niet want die garen in de oven. Heb jij deze quiche met groene asperges, tomaatjes en serranoham gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar je creatie.


Wat heb je nodig voor 1 quiche:

5 groene asperges

1 rol vers bladerdeeg

125 gram crème fraiche

3 eieren

100 gram serranoham

10 kleine tomaatjes

Peper en zout


Benodigdheden:

Taartvorm


Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.


Snijd een stuk van ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges en gooi dit weg. Snijd de rest van de asperges in grote stukken en zet een kleine pan met water op het vuur. Kook de aspergestukjes 3 minuten en giet daarna af.


Vet de taartvorm in en verdeel het bladerdeeg over de taartvorm. Doe de crème fraiche en eieren in een kom en klop los. Snijd de serranoham in stukken en de tomaatjes doormidden en voeg dit toe aan de kom bij de eieren en crème fraiche. Voeg naar smaak peper en zout toe samen met de aspergestukjes Giet dit mengsel in de taartvorm en zet de quiche voor ongeveer 25 á 30 minuten in de oven.
コメント


bottom of page