top of page

Quiche met courgette en serranohamQuiche met courgette en serranoham
Quiche met courgette en serranoham

Een quiche is een heerlijk gerecht wat je zowel als lunch of diner kunt eten. Wanneer wij het eten als diner, maken we er vaak nog een salade bij. Deze quiche wordt gemaakt van bladerdeeg waardoor de korst erg knapperig wordt. Verder wordt spinazie en courgette gebruikt dus het is ook nog eens een quiche met lekker veel groenten. Wil je de quiche vegetarisch maken? Laat dan de serranoham weg. Je kunt een quiche overigens prima 2 dagen bewaren in de koelkast. Wat heb je nodig voor 1 quiche:

6 plakjes bevroren bladerdeeg 

een snufje knoflookpoeder

1 courgette 

3 grote handen spinazie 

4 eieren 

5 plakken serranoham 

200 gram creme fraîche

hand cherrytomaatjes 

peper en zout


Benodigdheden: 

1 springvorm of kartel ovenschaal

Tip: je kunt ook kleinere ovenschaaltjes/springvormen gebruiken, zodat iedereen een eigen mini-quiche heeft.


Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht en haal het bladerdeeg uit de vriezer. Vet de springvorm in met boter en zet apart. 


Begin met het snijden van de courgette in dunne plakjes, je kunt hier ook een kaasschaaf voor gebruiken. Snijd ook de rauwe spinazie fijn. Doe de courgette, spinazie, knoflookpoeder, eieren, crème fraîche en wat zout en peper in een kom. Snijd de serranoham in dunne plakjes en doe dit ook in de kom. Roer goed door zodat er geen klontjes crème fraiche meer inzitten. 


Bekleed de bakvorm met bladerdeeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Giet het courgette/ei mengsel in de vorm en druk het een beetje plat zodat er geen schijven courgette uitsteken. Snijd nu de cherrytomaatjes doormidden en leg deze bovenop de quiche. 


Bak de quiche ongeveer 30 minuten in de oven totdat je een mooie goudbruine korst hebt. Comments


bottom of page