top of page

Pulled pork pizza


Recept voor pulled pork pizza
Pulled pork pizza

Wat is pulled pork?

Pulled pork is eigenlijk draadjes vlees van het varken, dat ontstaat door het vlees uren licht te garen op de BBQ. Als je varkensvlees urenlang op een lage temperatuur gaart wordt het vanzelf lekker mals en valt het zo uit elkaar. Je pulled eigenlijk met twee vorken het vlees uit elkaar zodat er draadjes vlees ontstaat. Meestal wordt pulled pork op de BBQ gemaakt, omdat je bij een Big Green Egg of een Black Bastard heel goed de temperatuur voor een langere tijd constant kunt houden. Dit gaat vast moeilijk in de pan. Als ik zelf pulled pork maak dan ligt het vlees er vaak wel 8 tot 10 uur op. Met een Weber is dit eigenlijk niet mogelijk om te doen, omdat die geen keramieken binnenkant heeft. Er bestaat ook pulled chicken, dit betekent ook draadjes vlees maar dan van kip. Pulled chicken is wat makkelijk om te maken, en zou je ook heel goed in de pan of oven kunnen klaarmaken.Pizza met pulled pork maken
Pizza met pulled pork

Pulled pork op je pizza

Nu hebben wij een hele leuke samenwerking met Magioni, waardoor wij vaak heerlijke pizzabodems opgestuurd krijgen. Nu moet ik zeggen dat als wij de pizzabodems niet hebben, dat we ze zelf eigenlijk ook kopen omdat we ze zo lekker vinden. Het fijne is dat de bodem uit groente bestaat en niet allemaal uit deeg zoals bij een gewone pizza, hierdoor is de pizza gezonder. Nu hebben wij al een aantal recepten gemaakt voor een lekkere pizza, maar ik had toevallig een aantal dagen geleden pulled pork zelf op de BBQ gemaakt. Ik had nog wat over dus het leek mij een goed idee om dit op de pizza te doen. Nu snap ik heel goed dat je voor een makkelijke pizza niet eerst een stuk vlees 8 uur lang op de bbq gaat garen. Toen kwam ik erachter dat de Albert Heijn kant en klare pulled pork verkoopt die ook 10 uur lang is gegaard. Deze is super mals en ontzettend lekker. Ga je deze pulled pork pizza maken? Haal je pulled pork dan bij de Albert Heijn. Het zou ook misschien wel kunnen dat de Jumbo of de Lidl pulled pork heeft, maar dan zou je dat even moeten navragen. Soms heeft de slager ook vers gemaakte pulled pork.


Gezonder pizza recept
Gezondere pizza maken

Gezonder pizza recept

Met dit recept maak je dus een gezondere pizza, wat ideaal is want ik wil altijd een beetje op de lijn letten. Nu kan ik wat vaker pizza eten en hoef ik mij niet gelijk schuldig te voelen. Gebruik voor dit recept een klein beetje bbq-saus want dit kan heel snel overheersend zijn. Als je op zoek bent naar een makkelijk en gezonder recept dan is dit recept zeker een aanrader. Heb jij deze mega lekkere pizza met pulled pork gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten want wij zijn erg benieuwd naar jouw creatie!Wat heb je nodig voor 2 pizza’s:

2 Courgette pizzabodems van Magioni

400 gram pulled pork (Albert Heijn)

4 eetlepels frito

1 kleine rode ui

2 eetlepels BBQ-saus

1 bol mozarella


Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht. Als de oven is voorverwarmd gaar je de pizza’s 5 minuten zonder saus en topping, want hierdoor wordt de pizza lekker knapperig. Haal na 5 minuten de pizzabodems uit de oven en smeer op elke bodem 2 eetlepels frito en 1 eetlepel BBQ-saus en meng dit samen. Doe de pizzabodem met saus weer in de oven voor 5 minuten.


Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Haal na 5 minuten de pizzabodems uit de oven en beleg deze met de rode ui, pulled pork en mozzarella. Doe de pizza weer voor 5 minunten in de oven. Eetsmakelijk!Pizza gezond met pulled pork
Gezond pizza recept met pulled pork

コメント


bottom of page