top of page

Portobello's met salie uit de oven


Portobello's met salie uit de oven
Portobello's met salie uit de oven

Dit recept is eigenlijk heel makkelijk om te maken, doordat je niet veel hoeft te snijden en je daarna alles in de oven bakt. Ik ben dol op champignons en in combinatie samen met de rode wijnazijn geeft dit een heerlijke smaak. Vroeger gebruikte ik veel basilicum, tijm en rozemarijn om mee te koken, maar tegenwoordig staat salie ook op dit lijstje.  Ik had een salie plantje op de markt gekocht in Rotterdam en na een week of 2 paste hij al niet meer in zijn potje. Als je dus een kruidenplantje zoekt dat niet zo veel water moet als basilicum en snel groeit neem dan salie.  Dit gerecht is te combineren met verschillende dingen. Ik maak er soms aardappeltje uit de oven bij. Zie link naar recept aardappels. Je kunt er bijvoorbeeld ook een stukje vlees of vis bij eten en er een lekkere salade bij maken.  De cherrytomaatjes in dit recept zijn erg belangrijk. Soms hebben ze bij de supermarkt zelfs gele tomaatjes. Dit ziet er extra vrolijk uit als je deze mengt met rode tomaatjes. Door de rode wijnazijn worden de tomaatjes wat zoeter en door de hoge temperatuur worden ze gepoft in de oven. 

Wat heb je nodig voor een recept voor 4 personen: 4 portobello’s 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels rode wijnazijn 1 handje salie  2 zoete punt paprika 3 tenen knoflook  350 gram cherrytomaatjes  2 plakken kaas (om de portobello’s mee af te dekken) Let’s go! Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de knoflook in hele dunne plakjes.  Snijd de cherrytomaatjes en punt paprika doormidden en doe deze in een grote ovenschaal samen met 3/4 van de salie. Meng dit met de olijfolie en de rode wijnazijn. Vroeg hier ook 3/4 van de knoflook aan toe. 

De andere salie blaadjes en knoflook strooi je straks over de portobello’s.  Zet daarna de portobello’s op de cherrytomaatjes en doe de ovenschaal in de oven. Bak dit 10 minuten in de oven en snijd de kaas ondertussen in kleine dunne plakjes. Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven en verdeel de knoflook, kaas en salie over de portobello’s.

Zet de ovenschaal nog 15 minuten terug in de oven tot dat de kaas mooi is gesmolten en dien gelijk op.

Valenrosa-1.png
bottom of page