top of page

Portobello burger 


Portobello burger 
Portobello burger 

Deze portobello burger is ideaal als je geen brood wilt eten maar toch een lekkere hamburger die goed vult. Mag je geen gluten, ben je op dieet of vegan het kan allemaal met dit recept. Ik heb wel een echte hamburger gebruikt omdat ik dat erg lekker vind, maar je kunt ook een vegetarische hamburger gebruiken. Als je dat doet en je laat de truffelmayonaise weg en neemt vegan kaas heb je een perfecte vegan maaltijd. 


Met deze hamburger kun je veel kanten op en hij is ook nog een healthy. Het ligt er natuurlijk wel aan hoeveel saus je erop doet, en wat ons betreft mag dit lekker wat zijn haha. Geloof ons na 1 hamburger zit je echt helemaal vol. Heb jij deze portobello burger gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten.


Wat heb je nodig voor 1 burger:

2 portobello’s 

1 handje sla (ik gebruikte Little Jam)

1 tomaat 

1/5 rode ui

1 hamburger (mag ook vega natuurlijk)

1 plak jong belegen kaas 

1 satéprikker 

1 kleine tomaat 

ketchup 

truffelmayonaise 


Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grill aan. 


Pak een grillpan en zet deze op hoog vuur maar doe geen olie of boter in de pan maar vet de portobello’s in met een beetje olijfolie. Grill de portobello’s kort in de grillpan, dus ongeveer 3 minuten per kant. Doe dit niet te lang want dan krijg je een snotterige portobello en dat is niet de bedoeling want hij moet echt als broodje functioneren. 


Neem een pan en bak de hamburger in een beetje boter. Bak hem nog niet helemaal zodat hij perfect is maar juist nog een beetje rauw want je gaat hem straks verder garen in de oven met een beetje kaas. Snijd de ui in ringetjes en bak deze in dezelfde pan waar je net de hamburger in hebt gebakken. Doe de hamburger in een ovenschaal en leg het plakje kaas op de hamburger en zet deze nog circa 5 minuten in de oven. 


Begin nu met het bouwen van de burger. Neem 1 portobello als onderkant en smeer hier een beetje truffelmayonaise en ketchup op. Gevolgd door een beetje sla, 2 plakken tomaat, de gebakken uien. Leg daarop de hamburger en leg de andere portobello daarop (je kunt op de hamburger nog een beetje saus doen als je dat wilt). Prik de kleine tomaat op de prikker en prik de prikker door de hamburger.


bottom of page