top of page

Pompoen risotto met worstjes 


Pompoen risotto met worstjes 
Pompoen risotto met worstjes 

Dat wij van pompoen houden dat is jullie denk ik niet ontgaan en daarom hebben we ook een heerlijke pompoen risotto gemaakt met worstjes. Deze worstjes geven extra veel smaak aan deze risotto en het leuke is dat er ook venkelzaad door dit recept gaat. Dit geeft namelijk een hele andere smaak dan een normale risotto. Ik moet eerlijk zeggen dat wij bijna nooit koken met venkelzaad en daarom vond ik het erg leuk om dit juist wel voor dit recept te gebruiken.  Het is wel een overheersende smaak dus gebruik echt maar 1 theelepel en niet een volle theelepel. Beter dat je achteraf nog wat extra kunt toevoegen dan wanneer je het te sterk vindt.


Dit recept is eigenlijk een heel makkelijk recept alleen je moet wel constant blijven roeren in de pan. Hier kan je misschien tegen op zien maar het eindresultaat zal je achterover doen slaan.

Heb jij deze risotto met pompoen en worstjes gemaakt? Tag ons dan in de foto @valenrosasrecepten. Wat heb je nodig voor 4 personen:

600 gram chipolata worstjes

1 blokje kippenbouillon 

2 witte uien 

1 theelepel venkelzaad 

400 gram pompoen(blokjes)

300 gram risotto rijst

125 ml stevige rode wijn 

300 gram cottage cheese 

4 takjes verse tijm

zout en peper 

Parmezaanse kaas 


Begin met het snijden van de worstjes en snijd deze in stukken zodat alle stokjes ongeveer 1,5 à 2 cm lang zijn. Bak daarna de worstjes in een grote pan met een beetje olijfolie gaar. Wanneer ze gaar zijn haal je ze uit de pan, en gebruik daarna de pan voor de risotto. Wanneer je een hele pompoen hebt gekocht schil je deze eerst en snijd hem daarna in stukken. 


Laat het bouillonblokje oplossen in 1,2 liter water en zet ook apart. Snijd de uien fijn, voeg eventueel nog een beetje olie toe aan de pan en bak het venkelzaad even kort mee. Voeg daarna de pompoenblokjes toe en bak dit ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

Voeg na de 5 minuten de risotto rijst toe en bak de korrel even kort mee totdat hij er glazig uit ziet. Wanneer dit het geval is voeg je de rode wijn toe en roer dit goed door. 


Wanneer de rode wijn is opgenomen door de rijst voeg je elke keer een beetje bouillon toe. Wanneer de bouillon weer is opgenomen voeg je weer een beetje toe net zo lang totdat de risotto rijst gaar is. Het is wel belangrijk dat je gedurende dit gehele proces blijft roeren want hierdoor activeer je de korrel. 


Wanneer de risotto rijst gaar is zet je het vuur laag en voeg je de cottage cheese toe samen met de tijm. Naar smaak kun je nog een beetje zout en peper toevoegen. 


Rap op je bord nog een beetje Parmezaanse kaas over deze heerlijke risotto en eet smakelijk!


Valenrosa-1.png
bottom of page